Dollen op het hondenspeelveld

Elke vrijdagavond, het hele jaar door, is het een gezellige boel in het Koggepark. Hondenbezitters en hun honden brengen met elkaar een paar gezellige uurtjes door. In mei 2015 is het idee voor het speelveld ontstaan bij de aanleg van het Koggepark. Mark Leppen heeft toen het initiatief genomen voor dit speelveld.
Door een handtekening-actie en fondsenwerving is in april 2017 het eerste hekwerk gerealiseerd, wat in 2020 is vervangen door een steviger hek. Het hek gaf een gevoel van veiligheid aan de honden en hun baasjes en daardoor is er langzamerhand meer belangstelling van hondenbezitters voor het speelveld gekomen. De grootste opkomst was ooit 50 honden met hun baasjes.


Je hebt hondenbezitters die regelmatig komen en sommigen komen af en toe met hun hond naar het speelveld. Aan de vele geparkeerde auto’s is te zien dat er vrijdags ook veel mensen van buiten de wijk naar het Koggepark komen.
Stephanie van der Geer maakt foto’s die op Facebook worden geplaatst.
Er wordt voor water voor de honden gezorgd. Ook zijn er schepjes waarmee de hondenpoep in de poepbak wordt gedaan.
Vrijwilligers hebben speelattributen op het terrein geplaatst. Zij onderhouden de attributen ook. De Gemeente maait het veld.


Het hondenspeelveld is altijd toegankelijk. Iedereen is welkom op het speelveld met of zonder hond. De hondenspeelavond op vrijdag begint altijd om 19.30uur. Er is geen bepaalde eindtijd, pas als de laatste hondenbezitter weggaat, is het speelmoment voorbij.

Cynthia van der Vegt speelt met de honden met de attributen.

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Meidenclub in het Kardoes

Meidenclub in het Kardoes

Vanaf 7 februari start er een meidenclub in het Kardoes in Staatsliedenwijk. Er is ruimte voor 15 meiden van 8 tot 12 jaar. De meidenclub is een veilige en gezellige plek om andere meiden te leren kennen.

flyer opening mengelmoes en Mozaïek

Weggeefwinkel Mengelmoes opent haar deuren

Op 28 februari a.s. opent weggeefwinkel Mengelmoes officieel haar deuren in Het Kardoes.
Wij vieren graag samen met u onder het genot van een hapje en drankje deze feestelijke opening, u kunt gelijk het eindresultaat van Mozaïek in je portiek bewonderen.

Jippie stippie Theater

15 februari om 14.45 uur is in buurtcentrum de draaikolk Jippies theater. Een verhaal over 2 vrienden die ieder z’n eigen weg gaan in het bos en elkaar ineens ontmoeten.

Workshop Kleikralen maken

Elke dinsdag van 10.00 uur tot 11.30 uur geeft Hettie een workshop kleikralen en sieraden maken.
Kom ook en doe gezellig mee in de buurtkamer van het Kardoes.