Vernieuwing bruggen in het Beatrixpark

Op dit moment is de Schommelbrug in het Beatrixpark net vervangen. Dat is de brug naast het Tuinkruidenpad, het fietspad dat dwars door het park van Kruidenwijk naar Muziekwijk loopt. De Schommelbrug is niet de enige brug die vervangen wordt, in de komende jaren worden er nog veel meer bruggen aangepakt. De vervanging van een oude brug duurt 8 – 10 weken.
Almere heeft veel water. Er zijn daarom veel houten bruggen voor wandelaars en fietsers, wel zo’n 2000 bruggen in heel Almere. Een deel van deze bruggen nadert – na bijna 40 jaar gebruik – het einde van hun levensduur. Daarom zal de gemeente de komende jaren meerdere oude houten bruggen voor fietsers en voetgangers vervangen.
Niet alle bruggen kunnen tegelijk vervangen worden. De slechtste bruggen zullen daarom als eerste worden aangepakt.
De nieuwe bruggen worden niet gemaakt van hout, want dat is kwetsbaar en houten bruggen vragen veel onderhoud. In plaats daarvan worden duurzamere materialen als staal en beton gebruikt. Er is ook aan het milieu gedacht; het hout van de oude bruggen komt terug in de leuningen van de nieuwe bruggen. En soms wordt er gebruik gemaakt van gerecycled plastic als kunststof voor de leuningen.

Begin 2023, van februari tot mei, zijn er nog drie andere bruggen van het Beatrixpark aan de beurt voor vervanging. Dat zijn de Hoepelbrug, de Verstoppertje-brug en de Knikkerbrug.
Mooie namen trouwens! Ze verwijzen allemaal naar kinderspelletjes die je buiten kunt doen, bijvoorbeeld in het park.

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Kikkerpoelen met een geheim

Als we u vertellen dat er in het Beatrixpark twee grote kikkerpoelen zijn gegraven, denkt u gemiddeld genomen vermoedelijk: leuk nieuws, waar kan ik die dingen gaan bekijken?

Moestuin

Een moestuin in Staatsliedenwijk

Als je de Churchillweg inrijdt richting station, verwacht je niet zo gauw groentebedden of stralende dahlia’s. Toch kun je tussen

Honden in het park

Wie regelmatig in het Beatrixpark vertoeft, weet dat daar ook veel baasjes hun hond uitlaten. Het park is namelijk zoals dat heet ‘losloopgebied’ dus dat heeft een aanzuigende werking op trouwe viervoeters.

Bosranken in het Beatrixpark

Het onderhoud van het Beatrixpark wordt grotendeels gedaan door een groep bewoners die rondom het park wonen. Dat is de