Vernieuwing bruggen in het Beatrixpark

Op dit moment is de Schommelbrug in het Beatrixpark net vervangen. Dat is de brug naast het Tuinkruidenpad, het fietspad dat dwars door het park van Kruidenwijk naar Muziekwijk loopt. De Schommelbrug is niet de enige brug die vervangen wordt, in de komende jaren worden er nog veel meer bruggen aangepakt. De vervanging van een oude brug duurt 8 – 10 weken.
Almere heeft veel water. Er zijn daarom veel houten bruggen voor wandelaars en fietsers, wel zo’n 2000 bruggen in heel Almere. Een deel van deze bruggen nadert – na bijna 40 jaar gebruik – het einde van hun levensduur. Daarom zal de gemeente de komende jaren meerdere oude houten bruggen voor fietsers en voetgangers vervangen.
Niet alle bruggen kunnen tegelijk vervangen worden. De slechtste bruggen zullen daarom als eerste worden aangepakt.
De nieuwe bruggen worden niet gemaakt van hout, want dat is kwetsbaar en houten bruggen vragen veel onderhoud. In plaats daarvan worden duurzamere materialen als staal en beton gebruikt. Er is ook aan het milieu gedacht; het hout van de oude bruggen komt terug in de leuningen van de nieuwe bruggen. En soms wordt er gebruik gemaakt van gerecycled plastic als kunststof voor de leuningen.

Begin 2023, van februari tot mei, zijn er nog drie andere bruggen van het Beatrixpark aan de beurt voor vervanging. Dat zijn de Hoepelbrug, de Verstoppertje-brug en de Knikkerbrug.
Mooie namen trouwens! Ze verwijzen allemaal naar kinderspelletjes die je buiten kunt doen, bijvoorbeeld in het park.

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Rick van Rooijen met groene jas en blauwe pet

Wie is Rick van Rooijen

Rick van Rooijen woont al sinds 1990 in Kruidenwijk, dicht tegen de rand van het Beatrixpark aan. Hij en zijn vrouw namen zich voor om iets voor het Beatrixpark te doen als ze niet meer zouden werken. Maar al een paar jaar voor zijn pensioen bij de bank begon het groen in Ricks bloed te kriebelen.

Alle vrijwilligers in een kring met een oranje hesje aan.

Meer bomen nu! in het Beatrixpark

Op zaterdagmiddag 2 december organiseerde de BBB (bewonersbeheer groep Beatrixpark) weer een speciale werkmiddag in het Beatrixpark. Deze keer gingen vrijwilligers de jonge boomscheuten van verschillende bomen uitgraven.

Basisschool de Digitalis zoekt groenvrijwilligers

Volgend schooljaar krijgen nog meer groepen van basisschool de Digitalis tuinlessen. Is het op maandag, donderdag en vrijdag goed weer, dan gaan kinderen van verschillende leeftijden naar de schooltuin en naar het Kruiderzee-bosje (Tiny Forest) in het Koggepark.

Wat doen toch die zakjes aan de bomen?

Het is je misschien opgevallen. Langs het fietspad van het Koggepark naar het Beatrixpark hangen allemaal katoenen zakjes aan de bomen. De zakjes zijn gevuld met larven van de gaasvlieg.