Seniorenclub kruidenwijk

Lieve mensen,

 

Mag ik ons even voorstellen voor degenen die nog niet weten dat wij er zijn.
Wij zijn een klein groepje vrijwilligers die klaarstaan voor de senioren (55+) in de Kruidenwijk. Iedere dinsdag- en donderdagochtend maken wij voor deze groep gebruik van de zaal in het Karwij, tegenwoordig beter bekend als het jongerencentrum Multiclub. De Multiclub is het lichtblauwe gebouw tegenover gezondheidscentrum de Boog en de Albert Heijn aan het Lavendelplantsoen.

 

Leslie en Coby zijn er iedere dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur en worden dinsdags bijgestaan door Laura, Jacqueline en Dieneke. We doen dit volledig vrijwillig. In het Karwij organiseren we van 10:00 – 12:00 uur spelletjesochtenden onder het genot van een bakje koffie of thee met wat lekkers. Dit is niet alleen voor onze senioren maar ook voor buurtbewoners vanaf 55+ die daar behoefte aan hebben. Buiten deze ochtenden organiseren we soms ook een bezoekje aan iets leuks, of we knutselen wat als daar behoefte aan is. Dit alles gaat samen in overleg met onze bezoekers. Verder is er iedere tweede dinsdag van de maand aansluitend een maaltijd tegen een kleine vergoeding en draaien we iedere vierde dinsdag van de maand een bingo. Daar waar familie of vrienden mogelijk geen tijd voor hebben, bieden wij als dit lukt ondersteuning bij een bezoekje buiten de deur, denk aan de kapper- of dokter- of een specialistenbezoek. We proberen te helpen daar waar kan en voor ons mogelijk is. Verder zijn wij in het bezit van een rolstoel, een rollator en krukken, deze kunnen dan geleend worden als het nodig is voor bijvoorbeeld een dagje weg met familie en lopen moeilijk blijkt of wanneer je even slecht ter been bent.

 

Veel mensen weten niet dat wij er zijn, daarom willen we onszelf graag even onder de aandacht brengen. We kunnen namelijk altijd nog een paar extra handen gebruiken. Dus denk je dit lijkt mij wel wat om mee te helpen kom dan even langs op deze dagen. Of denkt u dit is wel wat voor mijn vader of moeder of buurtjes laat het ze dan weten dat dit er is. Als de drempel om te gaan te hoog is laat het ons weten dan kunnen we even bij de persoon langsgaan. De thuiszorg weet dat wij er zijn en komt bijna bij al onze bezoekers langs en zien hoe fijn ze het vinden met dat beetje afleiding en de leuke dingen die ze in het Karwij doen.

Voor meer informatie kunt u ook op onze Facebookpagina kijken: Senioren Kruidenwijk. Hier vindt u foto’s van onze activiteiten. Neem gerust eens een kijkje. Alles is vrijwillig en er zit geen moeten aan vast. Ik zou zeggen bij interesse zowel als bezoeker of als mede helpende hand kom eens gezellig een bakje koffie bij ons drinken.

 

Wisten jullie trouwens al dat we ook een jeu de boules baan hebben op het speelterrein voor het Karwij? Ook daar kan door de buurt gebruik van worden gemaakt. We zoeken daar ook nog een vrijwilliger voor om deze af en toe te onderhouden.

 

Wij hopen u graag een keer te kunnen begroeten op deze ochtenden. Of te verwelkomen in onze vrijwilligersgroep want vele handen maken licht werk en we zijn op de wereld om elkaar te helpen niet waar. Dat is een beetje ons motto.

 

Wie weet tot snel!

 

Met vriendelijke groet,

Team Senioren Kruidenwijk

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.