Even voorstellen buurtsportcoach Arjen Poulie

Buurtsportcoach Arjen Poulie (35 jaar), werkzaam bij Talent in Opleiding, zet zich sinds september 2021 in, in onder andere Kruidenwijk en Staatsliedenwijk. Dit doet hij veelal in samenwerking met het opbouwwerk/ jongerenwerk van de Schoor. Zijn doel is om iedereen te motiveren en te enthousiasmeren om in beweging te komen én te blijven. Sport geeft energie, houdt je fit en vergroot je netwerk.


Zelf is Arjen een fanatieke sporter. Zo is hij op zijn vierde begonnen met turnen. Daar bleek hij dusdanig talent voor te hebben dat hij in de selectie is beland. Naast turnen ontdekte hij een passie voor voetbal. Met turnen is hij vanaf zijn 15e gestopt, maar voetballen is iets wat hij nu nog steeds doet. Naast voetballen slaat hij af en toe nog een balletje op de tennisbaan en zoekt hij ‘s winters de piste op met zijn snowboard.


Arjen vertelt dat hij geniet van het werk. Elke dag ziet er anders uit doordat elke vraag en opdracht uniek is. Waar hij nu met trots aan werkt is de opdracht vanuit de gemeente om workshops te organiseren voor jongeren. Deze workshops worden betaald vanuit het herstelbudget, de jongeren zelf kunnen kosteloos deelnemen. De lockdowns blijken voor veel jongeren mentaal zwaar. Juist in een fase waarin je normaal gesproken veel met leeftijdgenoten afspreekt, waarin je nog meer je “eigen ik” zoekt, kon dit niet vanwege de lockdowns. Daarbij komt dat zaken als sport dan op de achtergrond raken. Met het organiseren van de sportworkshops komen de jongeren weer in beweging en ook belangrijk: weer in contact met elkaar. Vooral de workshop skiën en snowboarden bij Ski-Mere was een groot succes.


Een ander voorbeeld is het opzetten van gym voor oudere dames in het Kardoes. Diverse dames op leeftijd gaven aan dat zij nergens op hun eigen niveau en op een locatie die goed te bereiken is konden sporten. Na uitgebreide gesprekken is het gelukt om een gymdocent te vinden die precies kon bieden waar deze dames blij van werden op een locatie die voor hun dichtbij genoeg is.


Een laatste voorbeeld is de samenwerking met een groepje bewoners uit de flats rondom de Driehoek. Daar gaat Arjen samen met de bewoners in de binnenhofjes zomerspelen organiseren voor de kinderen uit de buurt. Dit zal gedurende de zomervakantie plaatsvinden.


Naast dit soort opdrachten zet Arjen zich ook in op Nationale dagen, zoals de buitenspeeldag en burendag. Als bewoner mag je Arjen benaderen met allerlei vragen over sportmogelijkheden. Hij kan je ondersteunen bij aanvragen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur als het je financieel niet lukt om voor je kind sport te betalen. Heb je een leuk/ sportief idee voor je buurt: zoek hem gerust op. Wil je zelf graag in beweging komen maar duizelt het van de opties: Arjen denkt graag met je mee.


Arjen Poulie is te bereiken op 06 39 39 79 22 / a.poulie@talentinopleiding.nl

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

kerstukje gemaakt door kinderen

Kerstactie Kruidenwijk 2023

Ook dit jaar is er weer een kerstactie in Kruidenwijk. Anita, de grote motor achter de actie, is er dit

Voorjaarsfeest De Stek

14 april, 13 – 17 uur Paardrijden Schminken Springkussen Oud-Hollandse spelletje Hapjes, drankjes en meer Activiteitenkaart € 7,50Losse activiteiten €

Activiteiten december 2023

Altijd wat te doen!

WEGGEEFWINKEL MENGELMOESIedere dinsdag en donderdag is er in Het Kardoes van 10 tot 13 uur de weggeefwinkel Mengelmoes. Je vindt