Wat gebeurt er met de Skatebaan?

Je hebt het vast gemerkt als je het fietspad door het Beatrixpark gebruikt. De skatebaan is in de revisie!De druk bezochte skatebaan was oud en raakte versleten. Daarom wordt de skatebaan nu grondig onder handen genomen. Dat gebeurt in overleg met skaters die gebruik maken van de baan. Volgens Stijn, uitvoerder bij SkateOn, zal de nieuwe skatebaan in juli klaar zijn. Dat duurt helaas dus nog even. Maar dan ligt er ook een baan, die voor veel skatende kinderen en jongeren heel uitdagend is.
Stijn ‘BotsKnal’ Nieuwenhuis is opgegroeid in Almere en hij is zelf een fervent skater. SkateOn is gespecialiseerd in het bouwen van skatebanen van smeer- en spuitbeton. Dat zijn technieken die speciale kennis vragen. Daarom legt SkateOn door het hele land skatebanen aan.
De skatebaan die nu in het Beatrixpark wordt aangelegd, zal moeilijker zijn dan de oude baan. De muren worden gladder afgewerkt en zijn daardoor minder gevaarlijk. De oude graffity maakte de muren ook ruwer.
De skatehindernissen worden aan de ene kant van het fietspad geplaatst, aan de overkant wordt weer groen aangepland. Daarmee worden gevaarlijke situaties voorkomen en kunnen fietsers veilig langs het rijwielpad door het Beatrixpark.

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

kerstukje gemaakt door kinderen

Kerstactie Kruidenwijk 2023

Ook dit jaar is er weer een kerstactie in Kruidenwijk. Anita, de grote motor achter de actie, is er dit

Een zeer sportieve familie

Een zeer sportieve familie

In de Kamillestraat in Kruidenwijk woont een heel sportief gezin: de familie Arrindell. Ik had een gesprek met Eugene, de

Straatpraat Pasen

Aankomend weekend is het Pasen. Wij als Straatpraatteam waren nieuwsgiering naar de verhalen van de wijkbewoners. Viert u Pasen? Worden

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.