Wat gebeurt er met de Skatebaan?

Je hebt het vast gemerkt als je het fietspad door het Beatrixpark gebruikt. De skatebaan is in de revisie!De druk bezochte skatebaan was oud en raakte versleten. Daarom wordt de skatebaan nu grondig onder handen genomen. Dat gebeurt in overleg met skaters die gebruik maken van de baan. Volgens Stijn, uitvoerder bij SkateOn, zal de nieuwe skatebaan in juli klaar zijn. Dat duurt helaas dus nog even. Maar dan ligt er ook een baan, die voor veel skatende kinderen en jongeren heel uitdagend is.
Stijn ‘BotsKnal’ Nieuwenhuis is opgegroeid in Almere en hij is zelf een fervent skater. SkateOn is gespecialiseerd in het bouwen van skatebanen van smeer- en spuitbeton. Dat zijn technieken die speciale kennis vragen. Daarom legt SkateOn door het hele land skatebanen aan.
De skatebaan die nu in het Beatrixpark wordt aangelegd, zal moeilijker zijn dan de oude baan. De muren worden gladder afgewerkt en zijn daardoor minder gevaarlijk. De oude graffity maakte de muren ook ruwer.
De skatehindernissen worden aan de ene kant van het fietspad geplaatst, aan de overkant wordt weer groen aangepland. Daarmee worden gevaarlijke situaties voorkomen en kunnen fietsers veilig langs het rijwielpad door het Beatrixpark.

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

flyer opening mengelmoes en Mozaïek

Opening Mengelmoes en Mozaïek

Op 28 februari a.s. opent weggeefwinkel Mengelmoes officieel haar deuren in Het Kardoes.
Wij vieren graag samen met u onder het genot van een hapje en drankje deze feestelijke opening, u kunt gelijk het eindresultaat van Mozaïek in je portiek bewonderen.

Luchtfoto van het Beatrixpark

De zegeningen van een digitaal medium

Kruidenstaat is wat je vroeger zou noemen een wijkkrantje. Maar dat is een benaming uit het tijdperk van het papier. Niet dat we papier helemaal hebben losgelaten, gek genoeg misschien, want men riep dertig jaar geleden al: we zijn op weg naar het papierloos kantoor en de krant gaat verdwijnen.