OBS de Peperbus

Wie herinnert zich OBS de Peperbus nog? Eén van de vele basisscholen in de Kruidenwijk. Gebouwd in 1985 en ongeveer 10 jaar geleden is het gebouw in gebruik genomen door het Taalcentrum.

Een van de leerlingen die een aantal jaren op de Peperbus heeft gezeten is Tamar Monsma, gedeeltelijk in groep 6 en daarna groep 7 en 8. Van groep 6 kan Tamar zich niet zoveel meer herinneren. Wel herinnert ze zich dat ze in groep 7 meester Mark had. De leukste leraar van de school vond zij meester Siebren van groep 8. Meester Siebren stond bekend om zijn vrolijke humeur, hij was altijd in voor een grapje. Bovendien had hij een enorme passie voor schaken. Wat Tamar nooit op school beseft heeft, is dat deze uitgebreide schaaklessen, haar heel erg hebben geholpen in haar latere opleiding met inzicht bij het vak rekenen.  Schaken was een leuk vak andere leuke vakken waren de creatieve vakken: tekenen en schilderen.   Op school werd veel aan theater gedaan dat resulteerde elk jaar weer in een mooie eindvoorstelling.  Tamar had op de Peperbus veel vrienden, veel van die vrienden kozen voor het Baken als vervolgopleiding Tamar is naar de Meergronden gegaan, hierdoor is het contact met medescholieren op den duur verwaterd. Een klasgenoot uit groep 8 is nu een collega van Tamar.

Op 1 Augustus 2011 is OBS de Peperbus opgeheven een aantal jaren later is de afdeling PO van het taalcentrum hier gehuisvest. Dit is een school voor leerlingen van 4 tot 18 jaar die de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken en begrijpen.

Wethouder Bijl opent dependance van OBS de Peperbus.

Hij doet dit door een tegel tegen zinloos geweld neer te leggen.

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

De energieke wijk: Je huis isoleren

Veel mensen hebben hun energierekening het laatste jaar flink zien stijgen. Als je al niet zo veel geld hebt, is dat vaak een groot probleem.

Het beeld zonder titel op de Basilicumweg in Almere, het beeld is rood en lijkt op een hert.

Kunst in Kruidenwijk

Ze zijn er en je ziet ze ook. Er is meer kunst in de wijk te zien dan je denkt. Maar vaak kijk je niet heel bewust naar kunst. En de meeste mensen weten helemaal niets over de kunstwerken.

Bouwen door de buurt

Twee jaar geleden werd in Kruidenwijk een project gestart, waarin bewoners zelf plannen konden indienen voor woningen in de wijk. Acht (oud)bewoners van Kruidenwijk hebben toen ook een plan ingediend.

Nieuws vanuit de Vreedzamewijk

In Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Waterwijk starten we dit jaar met de Vreedzame wijk.
In de wijk wonen we, spelen we en leven we samen, dat klinkt logisch maar dat is niet altijd makkelijk.