Houd u ook van een mooie groene tuin?

Wat heb je liever? Een straat waarin je puft van de hitte als de zon schijnt en waar de tegelterrassen overstromen als er regen valt? Of wat meer groen in de wijk met bloemen, vlinders en vogels?  In een tuin is altijd iets nieuws te zien. Een stukje natuur is gemakkelijk te maken en daar hoef je echt geen groene vingers voor te hebben. Gewoon een paar tegels uit je tuin halen en daar een paar vaste planten in zetten, die al gauw de hele aarde begroeien en ervoor zorgen dat je bijna geen ‘onkruid’ in je tuin krijgt. Echt niet moeilijk. Het mooie is dat deze planten zelf voor hun water zorgen als de wortels maar groot kunnen worden. Dat heb je niet met planten in bakken en potten, die moet je de hele zomer water blijven geven.
Wil je graag vogels in je tuin, zorg dan voor klimop of een heg, boompjes en struiken. En haal de bladeren en dode planten niet meteen uit je tuin als de herfst komt, maar laat ze liggen tot in de lente. Goed voor de planten. Dan kunnen ook de vogels de zaden eten en de strootjes van de planten gebruiken bij het maken van hun nieuwe nestjes. 

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Kikkerpoelen met een geheim

Als we u vertellen dat er in het Beatrixpark twee grote kikkerpoelen zijn gegraven, denkt u gemiddeld genomen vermoedelijk: leuk nieuws, waar kan ik die dingen gaan bekijken?

Actie tegel eruit plant erin

Tegel eruit, plantje erin

Er zijn veel stenen tuinen in Kruidenwijk. Maar gelukkig zijn er ook mensen die graag planten in de tuin hebben of die hun stenen tuin weer een beetje groener willen maken.

Tegel eruit, plantje erin op 2 en 4 juni

Het is weer zover. Als je deze lente bezig gaat in je tuin, haal er dan een paar tegels uit, lever ze in en je krijgt een prachtig plantje terug dat je meteen in de open grond kunt neerzetten. 

Tegels eruit… planten erin

Ik was al een poosje van plan mijn voortuintje uit te breiden met “bijvriendelijke”planten. Omdat ik door een onhandige actie