Houd u ook van een mooie groene tuin?

Wat heb je liever? Een straat waarin je puft van de hitte als de zon schijnt en waar de tegelterrassen overstromen als er regen valt? Of wat meer groen in de wijk met bloemen, vlinders en vogels?  In een tuin is altijd iets nieuws te zien. Een stukje natuur is gemakkelijk te maken en daar hoef je echt geen groene vingers voor te hebben. Gewoon een paar tegels uit je tuin halen en daar een paar vaste planten in zetten, die al gauw de hele aarde begroeien en ervoor zorgen dat je bijna geen ‘onkruid’ in je tuin krijgt. Echt niet moeilijk. Het mooie is dat deze planten zelf voor hun water zorgen als de wortels maar groot kunnen worden. Dat heb je niet met planten in bakken en potten, die moet je de hele zomer water blijven geven.
Wil je graag vogels in je tuin, zorg dan voor klimop of een heg, boompjes en struiken. En haal de bladeren en dode planten niet meteen uit je tuin als de herfst komt, maar laat ze liggen tot in de lente. Goed voor de planten. Dan kunnen ook de vogels de zaden eten en de strootjes van de planten gebruiken bij het maken van hun nieuwe nestjes. 

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Alle vrijwilligers in een kring met een oranje hesje aan.

Meer bomen nu! in het Beatrixpark

Op zaterdagmiddag 2 december organiseerde de BBB (bewonersbeheer groep Beatrixpark) weer een speciale werkmiddag in het Beatrixpark. Deze keer gingen vrijwilligers de jonge boomscheuten van verschillende bomen uitgraven.

Wat doen toch die zakjes aan de bomen?

Het is je misschien opgevallen. Langs het fietspad van het Koggepark naar het Beatrixpark hangen allemaal katoenen zakjes aan de bomen. De zakjes zijn gevuld met larven van de gaasvlieg.

Kikkerpoelen met een geheim

Als we u vertellen dat er in het Beatrixpark twee grote kikkerpoelen zijn gegraven, denkt u gemiddeld genomen vermoedelijk: leuk nieuws, waar kan ik die dingen gaan bekijken?

Actie tegel eruit plant erin

Tegel eruit, plantje erin

Er zijn veel stenen tuinen in Kruidenwijk. Maar gelukkig zijn er ook mensen die graag planten in de tuin hebben of die hun stenen tuin weer een beetje groener willen maken.