Zet Almere in bloei

Misschien heb je het gemist? Op 22 april kon het weer, tegels inleveren voor vaste tuinplanten, bij de Multiclub/ het Karwij op het Lavendelplantsoen. De Groene Buren uit Kruidenwijk zorgden met behulp van de gemeente voor een kleine container voor de stenen en er stond een mooie rij met plantjes klaar. De zon scheen volop dus het was heerlijk weer om in de tuin aan de slag te gaan.

Met het inleveren van stenen en tegels om zo de tuinen weer groener te maken, hoopt Almere hoog te eindigen bij het kampioenschap NK Tegelwippen. Omdat er nog heel veel tegeltuinen zijn in plaats van groene tuinen, zal de actie ook in de komende jaren nog worden voortgezet.
Mocht je de actie in Kruidenwijk gemist hebben, maar heb je nog wel een stel tegels die je graag wilt omruilen voor een plantje, dan kan dat nog tot juni in andere wijken van Almere.

Kijk daarvoor op de site van https://groenengezond.almere.nl/initiatieven/almere-in-bloei of bij

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

kerstukje gemaakt door kinderen

Kerstactie brengt kinderen en ouderen bij elkaar

Op woensdag 21 december zitten een aantal vrijwilligers met koffie in de huiskamer van Anita. Ze hebben zojuist kerststukjes en kerstkaarten rondgebracht bij ouderen uit de wijk. Moe maar voldaan kijken ze terug op het werk van de afgelopen ochtend.

Bouwen door de buurt

Twee jaar geleden werd in Kruidenwijk een project gestart, waarin bewoners zelf plannen konden indienen voor woningen in de wijk. Acht (oud)bewoners van Kruidenwijk hebben toen ook een plan ingediend.

Tegel eruit, plantje erin op 2 en 4 juni

Het is weer zover. Als je deze lente bezig gaat in je tuin, haal er dan een paar tegels uit, lever ze in en je krijgt een prachtig plantje terug dat je meteen in de open grond kunt neerzetten.