Buurtcentrum Het karwij hoe het begon

Het realiseren van Buurtcentrum Het Karwij, was een karwei.
 
In de zomer van 1994, waren een aantal buurtbewoners bezig om een buurtcentrum gerealiseerd te krijgen in Kruidenwijk. De buurtbewoners waren Peter Verschoor, Sylvia van Bockel, Maria Rosiëlla en Maria Monsma-Hazelager.
 
De Schoor regelde die zomer bustochten voor de ouderen in Kruidenwijk en een van deze bustochtjes is aanleiding geweest voor een ludieke actie.
Allard Veldhuis die toen werkzaam was in het Kardoes, heeft ons echt heel goed geholpen en ondersteund om het doel te bereiken.
We moesten eerst zien dat we honderd betalende leden kregen, om bij de Gemeente Almere aan te kunnen kloppen.

We hebben als bestuur toen officieel via een notaris de Belangenvereniging Kruidenwijk opgericht.
Vervolgens hebben we flyers rondgebracht in de wijk en binnen mum van tijd hadden we 125 betalende leden.
Dus we waren zoals Allard Veldhuis zei: Spekkoper.
Het bestuur van Belangenvereniging Kruidenwijk, heeft meegedacht over zowel het ontwerp als de inrichting van het pand, Marie Rosiëlla en ik hebben toen diverse buurtcentrums bekeken.
 
In  2  basisscholen in de wijk, konden we ruimtes huren, waardoor we al vast met activiteiten zijn begonnen. Ook uit het aantal bezoekers van deze activiteiten bleek, hoeveel behoefte er was voor een buurthuis in de wijk.
 Er is een wedstrijd uitgeschreven, voor een passende naam voor het nieuwe buurtcentrum, Eibert Draisma heeft de naam bedacht voor het Karwij. De naam is afgeleid van het zaad  Karwij (kummel).
 
Op 3 maart 1998 zijn de stukken getekend voor het samenwerkingscontract met de projectraad van het buurthuis en de Gemeente Almere.

Op 5 september 1998 heeft Allard Veldhuis het buurtcentrum officieel geopend en is het buurtcentrum onder de Schoor komen te vallen.

 

Maria Monsma-Hazelager

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

kerstukje gemaakt door kinderen

Kerstactie Kruidenwijk 2023

Ook dit jaar is er weer een kerstactie in Kruidenwijk. Anita, de grote motor achter de actie, is er dit

Straatpraat Pasen

Aankomend weekend is het Pasen. Wij als Straatpraatteam waren nieuwsgiering naar de verhalen van de wijkbewoners. Viert u Pasen? Worden