De week van het geld

De Week van het Geld 2022 wordt georganiseerd van 28 maart tot en met 1 april. 
Het is een landelijke themaweek voor het onderwijs. In deze week wordt aandacht besteed aan financiële educatie, aan geld-lessen dus. De gemeente Almere doet ieder jaar mee door samen met scholen en partners in de stad activiteiten te organiseren om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. Basisschool de Heliotroop doet mee aan de activiteiten.
Het thema van de Week van het Geld dit jaar is: van doekoe tot digi! De wereld wordt steeds digitaler. Online winkels zijn altijd open, steeds meer kinderen krijgen hun zakgeld digitaal en jongeren betalen met hun mobiele telefoon. Dat maakt het ook gemakkelijker voor hen om in de schulden te komen.
Sparen is een belangrijk onderdeel van goed omgaan met geld. Voor de onderbouw van de basisschool is er iedere dag een kort filmpje van Mister Cash. Dit is een acteur die kan goochelen en slim om kan gaan met geld. Hij daagt de leerlingen uit om mee te doen aan de Almeerse scholenwedstrijd Pimp je Spaarpot!
Voor de bovenbouw en het voortgezet onderwijs zijn er lespakketten, met een Cash Quiz en gastlessen. Nieuw is een lespakket dat de gemeente heeft gemaakt over sociaal kapitaal. Met deze les voor groep 7 en 8 worden kinderen aan het denken gezet over vriendschap, hun rol in de vriendengroep en hoe belangrijk het is om vrienden te hebben. Vrienden maken hoeft niet afhankelijk te zijn van wat je te besteden hebt. Je bent meer waard dan wat er op je bankrekening staat!  
Om zuiniger om te gaan met je geld is het ook niet nodig om altijd alles nieuw te kopen als er dingen stuk gaan. Daarom worden er bij basisschool de Heliotroop op 29 maart in samenwerking met de Schoor fietsband-plaklessen gegeven in de bovenbouw.
De gemeente Almere ondersteunt de Week van het Geld.  Almere vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren al vroeg leren omgaan met geld, zodat ze later niet zo snel in armoede en schulden raken.

Geschreven door Claudia

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

De energieke buurt

Veel mensen willen hun energierekening naar beneden brengen, nu de prijzen zo gestegen zijn. Maar hoe je dat doet, is ingewikkeld, zeker als je niet zo technisch bent en ook niet zo veel geld hebt.