Tegelwippen in Kruidenwijk op vrijdag 22 april

Tegel eruit, Plantje erin, weet je de actie nog van vorig jaar? Je kon toen met tegels uit je tuin je melden bij buurthuis het Karwij. In ruil voor de tegels kreeg je twee leuke tuinplantjes mee om op de open plaats in je tuin te zetten. Dit jaar heb je weer de kans om mee te doen. Op vrijdag 22 april staan we van 11 uur tot 16.00 u met de Groene Buren weer bij het Karwij. Je levert dan een, twee of iets meer tegels in en je krijgt dan plantjes in ruil ervoor. Dus kom langs en breng je tegels.

Het is eigenlijk zo gemakkelijk om van een saaie tegeltuin een groene tuin te maken, waar je met plezier in de zon kunt zitten. Gewoon een paar tegels minder in je tuin en op die plaats een paar vaste planten neerzetten waar je weinig omkijken naar hebt. Daarvoor hoef je echt geen tuinier(st)er te worden. Bovendien help je met die kleine stukjes groen in je tuin eraan mee dat er geen wateroverlast plaatsvindt en het minder heet wordt in de wijk.

 

Als je meer wilt weten, houd dan de facebookgroep van Kruidenwijk in de gaten of kijk voor meer informatie op https://groenengezond.almere.nl/initiatieven/groene-buur. En als je mee wilt doen met de groene buren in Kruidenwijk of Staatsliedenwijk, horen we dat ook graag (margrietgalen@gmail.com).

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Tegel eruit, plantje erin op 2 en 4 juni

Het is weer zover. Als je deze lente bezig gaat in je tuin, haal er dan een paar tegels uit, lever ze in en je krijgt een prachtig plantje terug dat je meteen in de open grond kunt neerzetten. 

Rick van Rooijen met groene jas en blauwe pet

Wie is Rick van Rooijen

Rick van Rooijen woont al sinds 1990 in Kruidenwijk, dicht tegen de rand van het Beatrixpark aan. Hij en zijn vrouw namen zich voor om iets voor het Beatrixpark te doen als ze niet meer zouden werken. Maar al een paar jaar voor zijn pensioen bij de bank begon het groen in Ricks bloed te kriebelen.

Basisschool de Digitalis zoekt groenvrijwilligers

Volgend schooljaar krijgen nog meer groepen van basisschool de Digitalis tuinlessen. Is het op maandag, donderdag en vrijdag goed weer, dan gaan kinderen van verschillende leeftijden naar de schooltuin en naar het Kruiderzee-bosje (Tiny Forest) in het Koggepark.

Honden in het park

Wie regelmatig in het Beatrixpark vertoeft, weet dat daar ook veel baasjes hun hond uitlaten. Het park is namelijk zoals dat heet ‘losloopgebied’ dus dat heeft een aanzuigende werking op trouwe viervoeters.