Tegelwippen in Kruidenwijk op vrijdag 22 april

Tegel eruit, Plantje erin, weet je de actie nog van vorig jaar? Je kon toen met tegels uit je tuin je melden bij buurthuis het Karwij. In ruil voor de tegels kreeg je twee leuke tuinplantjes mee om op de open plaats in je tuin te zetten. Dit jaar heb je weer de kans om mee te doen. Op vrijdag 22 april staan we van 11 uur tot 16.00 u met de Groene Buren weer bij het Karwij. Je levert dan een, twee of iets meer tegels in en je krijgt dan plantjes in ruil ervoor. Dus kom langs en breng je tegels.

Het is eigenlijk zo gemakkelijk om van een saaie tegeltuin een groene tuin te maken, waar je met plezier in de zon kunt zitten. Gewoon een paar tegels minder in je tuin en op die plaats een paar vaste planten neerzetten waar je weinig omkijken naar hebt. Daarvoor hoef je echt geen tuinier(st)er te worden. Bovendien help je met die kleine stukjes groen in je tuin eraan mee dat er geen wateroverlast plaatsvindt en het minder heet wordt in de wijk.

 

Als je meer wilt weten, houd dan de facebookgroep van Kruidenwijk in de gaten of kijk voor meer informatie op https://groenengezond.almere.nl/initiatieven/groene-buur. En als je mee wilt doen met de groene buren in Kruidenwijk of Staatsliedenwijk, horen we dat ook graag (margrietgalen@gmail.com).

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Bosranken in het Beatrixpark

Het onderhoud van het Beatrixpark wordt grotendeels gedaan door een groep bewoners die rondom het park wonen. Dat is de

Moestuin

Een moestuin in Staatsliedenwijk

Als je de Churchillweg inrijdt richting station, verwacht je niet zo gauw groentebedden of stralende dahlia’s. Toch kun je tussen

Actie tegel eruit plant erin

Tegel eruit, plantje erin

Er zijn veel stenen tuinen in Kruidenwijk. Maar gelukkig zijn er ook mensen die graag planten in de tuin hebben of die hun stenen tuin weer een beetje groener willen maken.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.