Buurtlunches in het Kardoes

Op dinsdag en donderdag verzorgt Buurtcentrum Kardoes lunches. Je kunt er komen eten als je je van te voren opgeeft. En sinds kort worden er ook lunches rondgebracht in de wijk. Voor € 1,50 krijg je een gezonde, uitgebreide en goed verzorgde lunch.Buurthuis Kardoes heeft op dinsdag en donderdag een Buurtkamer. Daarin kunnen mensen anderen  ontmoeten en met elkaar dingen gaan doen. De Buurtkamer is ook een plek waar je informatie kunt krijgen over allerlei zaken in de buurt. Iedereen is op dinsdagochtend of donderdagmiddag welkom in de Buurtkamer voor een kopje koffie of thee. De ruimte van de Buurtkamer in Kardoes is net heel mooi opgeknapt en ziet er nu reuze gezellig uit.

 

 

In aansluiting op de Buurtkamer wordt er met elkaar gelunched. Vrijwilligers maken de maaltijd en buurtbewoners kunnen zich per keer inschrijven.  Hoewel deze buurtlunch meer een stevige maaltijd is dan een gewone lunch, betaal je maar 1, 50 euro per keer voor de maaltijd.Sinds corona het gezamenlijk lunchen moeilijker maakte, zijn vrijwilligers ook twee keer per week lunches gaan rondbrengen naar mensen die de maaltijden goed kunnen gebruiken. Dat zijn vaak mensen die minder goed voor zichzelf kunnen zorgen. Meestal worden deze mensen via het wijkteam in contact gebracht met de organisatie van de buurtlunches. Het rondbrengen van buurtlunches is heel succesvol. Per keer worden er wel 14 lunches gemaakt en rondgebracht. De maaltijden worden per keer gekookt door zo’n 7 vrijwilligers, met gezonde en  verse voedingsmiddelen en daarna in de wijk rondgebracht door twee vrijwilligers. Elke keer is de maaltijd weer anders. De recepten komen uit de hele wereld. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met wat mensen wel en niet eten. Er koken ook altijd een paar mensen mee via de Participatiefabriek. Meehelpen met koken is namelijk ook heel handig om de Nederlandse taal te leren en om je voor te bereiden op werk. Want voor het bereiden van een maaltijd moet je recepten kunnen lezen, boodschappen doen, omgaan met geld, hoeveelheden kunnen aflezen, en meer van dit soort dingen.

 

De maaltijden worden bereid met verse groenten. Bij Kardoes onderhouden vrijwilligers sinds de zomer een bloemen- en moestuin. De kruiden en groenten uit deze tuin worden weer gebruikt bij het koken van de maaltijden. Zo gebeurt er dus heel veel tegelijkertijd en snijdt het (keuken) mes aan meerdere kanten. Veel mensen krijgen twee keer per week een gezonde maaltijd, gezellig bij Kardoes of thuis bezorgd via het wijkteam. Vrijwilligers krijgen de kans om iets moois voor anderen te doen, elkaar te ontmoeten en nieuwe dingen te leren. Nu de buurthuizen weer volledig open zijn, kun je weer elke dinsdagmorgen en donderdagmiddag naar de buurtkamer in Kardoes komen, voor koffie en een praatje. Voor de lunch moet je je wel even aanmelden. Wil je meer weten over de buurtlunches in Kardoes, neem dan contact op met Sadia, mailadres sbenhija@hotmail.com, of bel naar Kardoes, tel. 036 5305209.

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

kerstukje gemaakt door kinderen

Kerstactie Kruidenwijk 2023

Ook dit jaar is er weer een kerstactie in Kruidenwijk. Anita, de grote motor achter de actie, is er dit

Wandelgroep Kruidenwijk

l 7 jaar loopt de wandelgroep Kruidenwijk iedere vrijdagochtend van 10 tot 11 uur een afstand van 5 km. In

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.