Staatsliedenwijk

Het begin van onze wijk

Begin mei 1985 woonden wij in een prachtige huurwoning in Stedenwijk noord. Toen moesten de eerste woningen in Staatsliedenwijk nog gebouwd worden. Samen met onze nieuwe buren en vrienden uit Stedenwijk noord kochten we toen een woning in Staatsliedenwijk west. Het was nog een lege vlakte. We gingen er elke week even langs om te kijken naar de vorderingen van de bouw van ons huis.

Op 25 september 1985 kregen we eindelijk de sleutel. We beleefden dat eerste jaar een hele koude winter. Het vroor al vroeg, zodat we heerlijk konden schaatsen voor de deur en ook mooie tochten maakten. Deze strenge winters zijn nu helaas voorbij, maar we wonen er nog steeds met veel plezier.

Edith en Ronald

Geschreven door Claudia

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Busbaan in Almere met in de verte de slangentoren

De geschiedenis van de slangentoren

Veel mensen kennen de Slangentoren bij de voormalige Brandweerkazerne in de Staatsliedenwijk. De ontwerper van deze toren was dit keer geen architect, maar een kunstenaar Lon Pennock.

Ring langs de hoge Ring in Almere

Opnieuw ringen langs de Hoge Ring

Herinnert u zich de roestkleurige ringen die sinds de jaren 80 langs de Hoge Ring stonden, in de buurt van de ingang bij de Grasweg? Voor velen was dat een bekend herkenningspunt.

Verstopt kleurspektakel

Iedereen die via het W.Schermerhornpad / W.Dreesweg naar het centrum fietst, komt langs het pand: La Defense. La Defense staat beter bekend als het gebouw waarin de Belastingdienst en het UWV gehuisvest zijn.