Kerstactie Kruidenwijk en Staatsliedenwijk

‘Ho Ho Ho, Merry Christmas!’ Met de kerstman bellend voorop, lopen vrijwilligers van de kerstactie, langs de seniorenwoningen. Uit een boodschappentas klinkt vrolijke kerstmuziek. In de tas zitten nog enkele kerststukjes en vooral veel enveloppen.  Ze bellen aan en als er iemand open doet, krijgt de bewoner zo’n envelop met een kerstkaart en een enkele keer ook nog een kerststukje erbij. Organisator Anita lijkt iedereen te kennen en weet vaak ook iets meer van de mensen waar ze aanbelt. “Wat leuk dat jullie dit doen! En wat mooi dat de kinderen hun eigen kaart hebben gemaakt! Ik ga vast iets terugsturen.”  Dat is de reactie van veel mensen die open doen als er bij hen wordt aangebeld.  Soms worden er grappen gemaakt naar de kerstman.

De kerstkaarten zijn gemaakt door de kinderen van de Heliotroop. De kerststukjes door kinderen van de Taalschool en basisschool Sri Ganesha en ook door bezoekers van het Kardoes. Vrijwilligers brengen ze rond bij senioren in Kruidenwijk en Staatsliedenwijk. In de envelop zit ook een retourenvelop met het adres van de school, zodat de mensen die een kaart hebben ontvangen iets kunnen terugsturen aan het kind dat de kerstkaart heeft gemaakt. Veel mensen aan de deur geven aan dat ze het leuk vinden om een kaartje terug te schrijven. 

Ook vorig jaar werd er al een kerstactie met de scholen in Kruidenwijk georganiseerd. En elk jaar doen er meer organisaties mee.  De gemeente maakt het mogelijk via het wijkbudget. Daarnaast dragen bedrijven bij aan het succes van de kerstactie, zoals Intratuin en kwekerij Almere.  
Voor Emmilou en Anita was het weer de moeite waard om dit te organiseren. Vooral als ze zien dat mensen echt blij zijn met deze kerstaandacht. “Nu er  weer corona-feestdagen aankomen waardoor er nauwelijks contact met anderen mogelijk is, zijn veel bewoners echt heel blij met hun kerstkaart. Het gaat ons vooral om het gebaar, “zeggen ze, “dat er verbinding is in de wijk en tussen ouderen en kinderen. Daarom ook die retourenveloppen. Als er een briefje wordt teruggestuurd, zien de kinderen dat hun kaartje ook echt gewaardeerd wordt.”
Volgend jaar dus weer, met weer meer deelnemers!

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

kerstukje gemaakt door kinderen

Kerstactie brengt kinderen en ouderen bij elkaar

Op woensdag 21 december zitten een aantal vrijwilligers met koffie in de huiskamer van Anita. Ze hebben zojuist kerststukjes en kerstkaarten rondgebracht bij ouderen uit de wijk. Moe maar voldaan kijken ze terug op het werk van de afgelopen ochtend.

Camper met kampvuur een tent en wasgoed. blauwe lucht een boom en groen gras

Ook deze zomer weer een Buurtcamping!

In 2018 was de buurtcamping in het Beatrixpark een groot succes. De voorbereidingen van een nieuwe buurtcamping in de zomer van 2023 zijn alweer bezig.

Juf geeft uitleg aan leerling over de binnentuin, verschillende plantenbakken met planten

De Binnentuin van OBS Digitalis

Juf Erika is hier verantwoordelijk voor de natuurlessen. Daarvoor heeft zij een cursus gevolgd bij het IVN, een organisatie voor natuuronderwijs. 2,5 jaar geleden is zij begonnen met meer groen te brengen in de school.

Tekst Bak en geniet met een broodje

Bak & geniet

Altijd al willen leren om brood zelf te kunnen bakken?Dit is je kans!