De gemeente gaat aan de slag in het bos

Augustus 2024. Almere heeft veel groene plekken: bossen en parken waar gevarieerde bomen en struiken staan, die aantrekkelijk zijn voor bewoners, vogels en insecten. De gemeente inspecteert onze bossen regelmatig en kijkt waar onderhoud nodig is.

Dit wordt gedaan door onafhankelijke veiligheidsexperts. Ze voeren bosonderhoudswerkzaamheden uit om de bosgebieden gevarieerd, gezond en toekomstbestendig te maken en te behouden. Door het verwijderen van bomen zorgen ze voor meer licht op de bodem waardoor de jonge bomen en struiken beter kunnen groeien en er meer natuurlijke verjonging ontstaat. Ook hebben ze aandacht voor de bosranden. Overhangende takken en struiken snoeien ze terug zodat fietsers en wandelaars weer voldoende ruimte hebben.

In de bosgebiedjes waar ze aan de slag gaan, zijn de te verwijderen bomen voorzien van een oranje stip of streep op of rond de stam. Het betreft hier voornamelijk essen. Nadat de gemerkte bomen verwijderd zijn worden er op veel plekken weer nieuwe soorten o.a. eiken, beuken, haagbeuken, elzen en struikvormers voor terug geplant.

Zoals in voorgaande jaren zullen de groenmedewerkers van de gemeente ook nu weer gebruik gaan maken van een paard om een deel van het gevelde hout uit de bosvakken te slepen. Tevens zullen ze nog extra aandacht geven aan oude stormschade in de bosvakken.

 

Voor aanvang van de werkzaamheden worden er nog een aantal informatieborden geplaatst met verwijzing naar de gemeentelijke website over de werkzaamheden.´

 

Otto Treurniet

Geschreven door Beatrixpark Beheergroep

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Straatpraat over fietspaden

Zaterdagmiddag 18 mei , we hebben een lekker plekje in de zon opgezocht. We stonden met de microfoon en camera

Bijenlint

Een bijenlint in de buurt

Een wildernis van bramenstruiken werd er verwijderd naast het fietspad aan de Kweekgrasstraat. Zo kwam er meer licht en ruimte

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.