Nieuwe ondergrondse afvalcontainers

In buurthuis Kardoes zijn op 4 en 9 september afval-avonden gehouden voor de bewoners van de twee delen van Staatsliedenwijk. Die avonden hadden niets te maken met dik worden of lijnen, maar ze gingen over het afval en de ondergrondse containers. Die gaan vervangen worden door nieuwe ondergrondse afvalcontainers. Ook worden er nieuwe containers bijgeplaatst.

De reden van het vervangen van de containers heeft te maken met de verandering van de manier waarop het afval in Almere wordt ingezameld. Er komen nu containers voor het GFT ( groente, fruit en tuinafval), voor papier en karton, en voor restafval en PMD samen ( dat is verpakkingsplastic, metaal, zoals blikjes, en drinkpakken). Eerst moesten mensen alles bij elkaar in de ondergrondse containers gooien. Nu moeten ze meer gaan scheiden, net als mensen met een woning met tuin.


Het restafval wordt nu tegelijk met het PMD ingezameld en achteraf gescheiden door een afvalbedrijf.

Je afval goed opruimen zorgt ervoor dat er geen ratten en muizen in de buurt komen. Als je je afval scheidt en in de goede containers gooit, zorg je ervoor dat veel afval opnieuw gebruikt kan worden. Dat is goed voor het milieu en beter voor iedereen.

 

Kijk voor meer informatie over afval en de plaats van de containers op almere.nl/afval. Of bel met vragen naar tel. 14036.

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

De Digitalis opgepimpt

Als je het schoolgebouw van de Digitalis binnenloopt, heb je niet de indruk dat je in een school bent. De

Bijenlint

Een bijenlint in de buurt

Een wildernis van bramenstruiken werd er verwijderd naast het fietspad aan de Kweekgrasstraat. Zo kwam er meer licht en ruimte

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.