Shakti Power is voor iedereen

Shakti is een hindoegodin die levensenergie of kracht vertegenwoordigd. Hetzelfde mag gezegd worden over de muziekgroep SHAKTI Power die wekelijks bij elkaar komt in theater de Glasbak. Deze groep bestaat uit verschillende bewoners uit voornamelijk Kruidenwijk, die onder leiding van Nelly Girwar hindoestaans geïnspireerde muziek maakt.


De muziekgroep SHAKTI Power maakte in mei 2023 een doorstart in de Glasbak. De groepsleden kennen elkaar al heel lang en komen al jaren samen om muziek te maken. Het doel van de muziek- samenkomsten is vooral therapeutisch. ‘Voor sommige leden is dit een moment om buitenshuis gezellig onder de mensen te zijn en actief te blijven’, vertelt Nelly die zelf ook kracht put uit het muziek maken met anderen. ‘De muziek die wij maken is geïnspireerd op Hindoestaanse muziek, maar een ieder mag mee doen en een ieder kan er kracht uit putten. De teksten gaan over het leven en zijn universeel’.


Nelly Girwar komt zelf uit het onderwijs en is al jaren een actieve bewoner in Kruidenwijk. Ze zet zich in op verschillende manieren. Naast lid van de muziekgroep is Nelly een veel gevraagd dichter. Ze is geregeld te horen op Radio Lelystad met haar inspirerende teksten en wordt ook vaak gevraagd om tijdens festivals in Almere een gedicht voor te dragen. Wanneer ik Nelly spreek over haar projecten, straalt ze van geluk. Het is duidelijk van haar gezicht af te lezen dat zij dit met heel veel plezier doet.


In theater de Glasbak is de muziekgroep SHAKTI Power elke maandag van 11.30u tot 15.30u aan het werk. Mocht je een muziekliefhebber zijn en een stukje gezelligheid en verbinding kunnen gebruiken in je dagelijks leven, dan ben je hier van harte welkom. Aanmelden vooraf hoeft niet, je mag gerust binnenlopen. De gezelligheid gaat na de zomer op maandag 2 september 2024 weer van start!

Geschreven door Het wijkteam

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Kinderactiviteiten Staatsliedenwijk

Maart en april Maandag Ouder en Kind Inloop (OKI)Wat: OKI is laagdrempelig, gezellig, andere ouders/verzorgers ontmoeten, spelend leren, creatief bezig