Festival Gluren bij de Buren nu ook in Almere!

“60 Jaar geleden klotsten hier nog de golven en mijn vader heeft hier nog gevaren. Toen we hier kwamen wonen was Almere nog een kale zandvlakte dus als we gingen wandelen deden we dat in het Gooi. Daar trok ik zaailingen van 30cm van bomen uit de grond, die groeien nu boven het huis uit en geven de tuin een Gooise allure en de beste tijd om een boom te planten is 40 jaar geleden!".

Zo heette ik de 60 bezoekers en de artiesten welkom in mijn tuin in de Kruidenwijk. Zondag 30 juni vond het leukste muziekfestival van Nederland plaats: “Gluren bij de Buren”. Door het hele land openden buurtbewoners hun tuinen voor gratis muzikale optredens, voor het eerst ook in Almere. Met 24 andere Almeerders stelde ik mijn tuin open voor het optreden van het Barbershopkoor MyQ Quartet. De organisatie, in Almere in handen van Poppodium de Meester, had mijn tuin voor hen uitgekozen. A capella zongen ze prachtige liefdesliedjes, swingende nummers en Disney-klassiekers. Ze traden 3x op, zodat de bezoekers ook nog andere tuinconcerten in Almere konden bezoeken. Speciaal voor de kinderen uit ons hofje zongen ze nog een populair Disney-nummer.
Een video-impressie vind je op Facebook (klik hier)

Gluren bij de Buren is in 2008 in Amersfoort ontstaan als huiskamerfestival, later uitgerold over het land en uitgebreid met een zomereditie in tuinen. Ik was de enige in de Kruidenwijk die zijn tuin had opengesteld . Landelijk deden 1400 tuinen mee, in Almere 23.

 

De bezoekers konden vrij de tuin inlopen, hoefden zich niet van tevoren aan te melden.
Ik heb tijdens 3 optredens in totaal ongeveer 60 bezoekers gehad: buren en kinderen uit ons hofje. Verder vrienden/familie van mij en vrienden/familie van de artiesten.

 

Het eerste contact over dit Gluren bij de Buren, was enkel weken geleden. Bij “Kunst=Leuk” aan de Diagonaal was een kennismakingsbijeenkomst tussen de organisatie, artiesten en tuinbezitters. Voorafgaande aan de activiteit, heb ik een videobijeenkomst gehad met de artiesten, die optraden in mijn tuin.

Geschreven door Eibert Draisma

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Shakti Power is voor iedereen

Shakti is een hindoegodin die levensenergie of kracht vertegenwoordigd. Hetzelfde mag gezegd worden over de muziekgroep SHAKTI Power die wekelijks

Met de FIXbrigade uit de kou

Een FIXbrigade helpt mensen met een laag inkomen gratis om hun huis energiezuiniger te maken. De gemeente Almere heeft samen