Bijenlint (vervolg)

Op een donderdagochtend in de laatste week van april hoorde ik al om 8 uur een hard geluid langs het fietspad bij de Kweekgrasstraat. Ik keek uit mijn slaapkamerraam en zag het langverwachte machientje van de Gemeente Almere bezig een zaaibed aan te leggen, eindelijk!!

 

In oktober van vorig jaar was ik al in contact geweest met de Gemeente om ze te vragen het grasveld langs het fietspad richting St. Janskruidplantsoen op te fleuren. Liefst wilde ik een strook ingezaaid met bijvriendelijke bloemen. Tijdens een bijeenkomst van De Groene Buur had ik mensen, die in Almere Buiten woonden, daarover horen vertellen. Dat wilde ik ook en dus trok ik de stoute schoenen aan en deed een telefonische melding via tel.nr. 14036 over verbeteren van de buitenruimte.

 

Een week later al werd ik gebeld door een van de leidinggevenden van de groenvoorziening, die kwam kijken wat de bedoeling was. Hij vond het wel een goed plan en binnen korte tijd had ik via de mail bericht dat ze in het voorjaar zo’n strook gingen inzaaien, superleuk! Ik was echt vrolijk met het idee, dat aan zo’n verzoek zo snel voldaan kon worden. (Lees daar meer over in het bericht in de januari-editie van de KruidenStaat.)

 

Eind februari begon ik, te vroeg natuurlijk, al ongeduldig te worden, maar na een paar keer bellen met de dames van de afdeling Buitenruimte, brak toch die donderdag aan dat mijn wens ion vervulling ging. Het lint kwam dan wel niet bij mij voor de deur, maar toch echt een flinke strook werd lichtjes omgeploegd en ingezaaid. Het grasveld, waar ikzelf op uitkijk bleek helaas wat minder geschikt, omdat daar een paar grote bomen in staan, dus is het moeilijk om daar een zaaibed in te maken.

 

Toen ik een paar dagen later eens een wandelingetje maakte om het resultaat te bekijken, zag ik jammer genoeg dat er door een stuk van het zaaibed al een auto een bocht had gemaakt. En even verderop ( richting Lintgrasweg) stond een auto gewoon in het gras geparkeerd met zijn wielen deels in het zaaibed, grrrr… Maar toen ik bij iemand aanbelde om navraag te doen, bleek men helemaal niet op de hoogte te zijn van wat de Gemeente gedaan had. Deze mevrouw dacht dat ze misschien nieuw gras ingezaaid hadden. Daar moet je natuurlijk ook niet met je auto in gaan staan, maar iets meer duidelijkheid was wel fijn geweest.

 

Helaas had de gemeente geen mogelijkheid om het ingezaaide gedeelte verder te beschermen met een afzetting of bordjes, dus heb ik samen met een buurvrouw, zelf maar een bordje neergezet, dat eigenlijk voor buurtonderhoud gemaakt is. Een dag later staat het er nog, dus misschien gaat het helpen. En hopelijk helpt dit stukje in de Wijkkrant er ook aan mee om mensen beter op de hoogte te brengen van de bedoeling van het zo lang gewenste BIJENLINT!!!

Geschreven door Marijke

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Actie tegel eruit plant erin

Tegel eruit, plantje erin

Er zijn veel stenen tuinen in Kruidenwijk. Maar gelukkig zijn er ook mensen die graag planten in de tuin hebben of die hun stenen tuin weer een beetje groener willen maken.

Bosranken in het Beatrixpark

Het onderhoud van het Beatrixpark wordt grotendeels gedaan door een groep bewoners die rondom het park wonen. Dat is de

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.