Kunst in de Kruidenwijk

Wanneer je wandelt door Almere, ook in de Kruidenwijk, zie je soms ineens een kunstwerk , bijvoorbeeld het hertje bij Lidl voor de deur. Deze versieringen van de openbare ruimte kunnen je een blij gevoel geven, maar ook nieuwsgierig maken. De Kruidenstaat ging voor u op pad.

Iedereen die over het Weidekruidveld fietst, is misschien wel eens de grote snoekbaars, die op  een van de garagedeuren is geschilderd, opgevallen.

Daar woont Bert Reinten. Hij is een fanatieke sportvisser. Hij vist al sinds 1986, het liefst op roofvissen. Zoals snoek, baars, snoekbaars en meerval. En  van dit rijtje is de snoekbaars wel zijn favoriet.

Na een motorongeluk had Bart een lelijk litteken op zijn linker bovenarm. Dit litteken vond hij erg lelijk. Daarom heeft hij er toen een afbeelding van een snoekbaars op laten tatoeëren. Toen Bert 50 werd, vroeg zijn echtgenote wat hij wilde hebben voor zijn verjaardag. En omdat Bert niets wist te bedenken, heeft Berts vrouw de tatoeage die op zijn arm zit, laten airbrushen op de garage deur.

Airbrushen

Airbrusher Bas heeft samen met Bert de afbeelding op de garagedeur gezet. Eerst is de afbeelding van de tatoeage omgezet in een pentekening. En met behulp van een monitor is de tekening op de garagedeur geprojecteerd. De snoekbaars op de garagedeur is in kleur, terwijl de tatoeage van Bert geheel zwart is. In een paar uurtjes stond de afbeelding erop. Helaas weet Bert niet meer de naam van de kunstenaar.

Gelukkig staat de afbeelding niet in de zon, dus blijven de kleuren zelfs na 12 jaar, nog steeds mooi. Bert maakt de afbeelding schoon met een autowas sopje.

Op de vraag of hij nog steeds geniet van de afbeelding, antwoordt Bert: ‘Deze afbeelding geeft aan hoe ik in het leven staat met mijn hobby’.

En Bert vindt het leuk, dat ook andere mensen van deze kleurrijke verfraaiing in de buurt kunnen genieten.

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Graffiti-muur

Er staat een nieuwe muur in het Beatrixpark. Het is een graffiti muur, met een schildering van bijen, in de

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.