Vriendelijke wijkagent Sjoerd van Bennekom

Op de vraag of Sjoerd altijd al agent had willen worden is het antwoord nee. Hij wilde eigenlijk architect of grafisch tekenaar worden. Hij is als grafisch tekenaar opgeleid en heeft een aantal jaren in deze sector gewerkt.

Rond zijn 30e heeft Sjoerd bij de politie gesolliciteerd en werd aangenomen. De opleiding duurde 4 jaar. De politie trok hem aan vanwege de veelzijdigheid van het werk. Bij dit werk kan je iets moois betekenen voor de mens en de maatschappij. Bovendien kan je als agent daadwerkelijk optreden, daar waar het noodzakelijk is.

Sjoerd werk als wijkagent voor de wijken Kruidenwijk en Staatsliedenwijk.


Zijn taken zijn: aanspreekpunt zijn voor de burgers/ondernemers/Veilig Thuis/GGD/Gemeente/Woningbouwvereniging/Handhaving en alle overige netwerkpartners. Met al deze organisaties heeft hij regelmatig overleg.


Ook houdt Sjoerd zich bezig met PGA’s Persoons Gerichte Aanpak. Burgers die veelvuldig overlast veroorzaken, hier beleid voor maken. Gesprekken voeren met de veroorzakers en netwerkpartners.
Verder zit er in zijn takenpakket: huiselijk geweld, stalkingszaken en voorlichting geven over cybercirime.
Als het werk het toelaat, rijdt hij ook nog wijksurveillance. Het contant met bewoners is heel belangrijk voor het werk als wijkagent.


45 Jaar geleden is Sjoerd naar Almere Haven verhuisd. Hij heeft de bouw van de stad Almere meegemaakt en Almere ligt hem nauw aan het hart. Hij wilt hier het liefste blijven werken.


De politie zit op de Operetteweg 5a, 1323 VJ Almere Is te bereiken voor noodgevallen op 112 Andere contact mogelijkheden zijn via 0900-8844 en www.politie.nl/mijn buurt

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Geef ratten geen kans

Ratten komen af op etensresten. Bijvoorbeeld op brood dat voor de vogels en eendjes is gestrooid. Ratten knagen leidingen kapot

NL doet in Kardoes

Op vrijdag 15 maart 2024 was er een NL doet activiteit in Staatsliedenwijk. Ruim 80 vrijwilligers en medewerkers van verschillende

Kunst in de Kruidenwijk

Wanneer je wandelt door Almere, ook in de Kruidenwijk, zie je soms ineens een kunstwerk , bijvoorbeeld het hertje bij