Op de vraag of Sjoerd altijd al agent had willen worden is het antwoord nee. Hij wilde eigenlijk architect of grafisch tekenaar worden. Hij is als grafisch tekenaar opgeleid en heeft een aantal jaren in deze sector gewerkt.

Rond zijn 30e heeft Sjoerd bij de politie gesolliciteerd en werd aangenomen. De opleiding duurde 4 jaar. De politie trok hem aan vanwege de veelzijdigheid van het werk. Bij dit werk kan je iets moois betekenen voor de mens en de maatschappij. Bovendien kan je als agent daadwerkelijk optreden, daar waar het noodzakelijk is.

Sjoerd werk als wijkagent voor de wijken Kruidenwijk en Staatsliedenwijk.


Zijn taken zijn: aanspreekpunt zijn voor de burgers/ondernemers/Veilig Thuis/GGD/Gemeente/Woningbouwvereniging/Handhaving en alle overige netwerkpartners. Met al deze organisaties heeft hij regelmatig overleg.


Ook houdt Sjoerd zich bezig met PGA’s Persoons Gerichte Aanpak. Burgers die veelvuldig overlast veroorzaken, hier beleid voor maken. Gesprekken voeren met de veroorzakers en netwerkpartners.
Verder zit er in zijn takenpakket: huiselijk geweld, stalkingszaken en voorlichting geven over cybercirime.
Als het werk het toelaat, rijdt hij ook nog wijksurveillance. Het contant met bewoners is heel belangrijk voor het werk als wijkagent.


45 Jaar geleden is Sjoerd naar Almere Haven verhuisd. Hij heeft de bouw van de stad Almere meegemaakt en Almere ligt hem nauw aan het hart. Hij wilt hier het liefste blijven werken.


De politie zit op de Operetteweg 5a, 1323 VJ Almere Is te bereiken voor noodgevallen op 112 Andere contact mogelijkheden zijn via 0900-8844 en www.politie.nl/mijn buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *