In september 2023 was de burgemeester in het Beatrixpark op bezoek! Voor zijn kennismaking met de stad gaat hij langs allerlei verenigingen en bewonersgroepen in Almere. Hein van der Loo krijgt zo een beeld van de stad en de mensen leren hem ook meteen kennen.

Burgemeester in het Beatrixpark

In september 2023 was de burgemeester in het Beatrixpark op bezoek! Voor zijn kennismaking met de stad gaat hij langs allerlei verenigingen en bewonersgroepen in Almere. Hein van der Loo krijgt zo een beeld van de stad en de mensen leren hem ook meteen kennen.
Het is de eerste zaterdag van de maand en dan komt de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark, kortweg BBB, altijd bij elkaar om iets aan het onderhoud van het park te doen. Het is mooi weer. De zon schijnt en het is net niet te warm. Ideaal weer dus voor een middagje werken in de natuur!

Jetze en Rick, de kern van de BBB, vertellen de burgemeester over het park. Over het ontstaan van het park (zie ook het interview met Jetze Kamerling in deze editie) en over de vrijwilligersgroep, die op de zaterdagen meestal uit acht tot tien mensen bestaat. Zo’n 40 mensen krijgen elke maand de nieuwsbrief van de BBB, waarin staat wat er die maand aan onderhoud gedaan gaat worden. Als ze tijd en zin hebben, werken ze die zaterdag mee.
Wat gaat er deze maand gebeuren? In het park lopen grote geasfalteerde paden waar je kan fietsen en skaten, er zijn kleinere paden om te wandelen en daartussen lopen nog kleinere wandelpaden, aangegeven door oranje paaltjes. Deze maand gaat de BBB een wandelpad dat is dichtgegroeid, weer vrij maken van brandnetels en overhangend groen.

Hein van der Loo stelt vragen en spreekt zijn waardering uit voor de vrijwilligers. Daarna vertrekt hij voor een kijkje bij de skatebaan en de speeltuin in het park. Hij heeft nog een druk programma, deze zaterdag!

Als de burgemeester vertrokken is, gaan de mensen van de BBB aan het werk. Ze trekken oranje BBB-hesjes aan en nemen tuinhandschoenen mee. Achter het karretje met gereedschap lopen en fietsen ze naar de plek die deze keer onder handen wordt genomen. Met heggenscharen, kniptangen en harken gaan de vrijwilligers aan de gang.
Om half 3 komt Thea koffie en thee brengen met iets lekkers (ook in een karretje). Na deze pauze gaat de beheergroep nog een uurtje door. Om 4 uur is het welletjes. Dit pad is weer bewandelbaar.

Geschreven door Marijke

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Wijk in cijfers: woningen

De vorige aflevering ging over de bewoners in de wijken Kruidenwijk en Staatsliedenwijk. Dit keer gaan de cijfers over de

Graffiti-muur

Er staat een nieuwe muur in het Beatrixpark. Het is een graffiti muur, met een schildering van bijen, in de