Tegels eruit… planten erin

Ik was al een poosje van plan mijn voortuintje uit te breiden met “bijvriendelijke”planten. Omdat ik door een onhandige actie mijn linkerhand 2 maanden niet mocht belasten, heb ik daarvoor hulp gevraagd bij De groene buur. Ik had wel eens gehoord van ‘tegelwippen’ sinds ik mezelf had aangesloten bij deze club mensen, die onze woonwijken graag wat meer willen vergroenen.

Rick van Rooijen meldde zich. Hij is ook groene buur en vanuit VMCA al bij veel huishoudens in Kruidenwijk actief bij het onderhoud van tuinen van mensen die dat zelf niet meer kunnen. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, ben ik bijvriendelijke planten gaan kopen bij Kwekerij Almere alsmede een flinke zak biologische potgrond om het de nieuwe planten zoveel mogelijk naar de zin te maken.

De tegels die er eerst uit moesten waren meer plavuizen, erg dik en zwaar. Er moest dan ook meer aarde gehaald worden. Gelukkig mocht ik wel weer autorijden, dus dat was geen probleem. Intussen boog Rick zich over de onkruidjes die nog tussen de andere tegels groeiden. Nog drie zakken potgrond erbij . De nieuwe planten stonden er al snel in en ik kon intussen deze koude klus wat opwarmen met koffie, thee *(voor de fotograaf) en lekkere speculaas. Ik was heel blij met het resultaat en er ontstond meteen weer een plannetje om er de komende tijd nog wat tegels uit te halen en daar een soort rotstuintje van te maken. Wat een goed plan.

Tenslotte werd ik dit weekend nog verrast door dezelfde Rick met een zakje tulpenbolletjes. Ik ben namelijk vrijwilliger bij BBB, de club die zich bezig houdt met het onderhoud van de bloemencirkels in het Beatrixpark., Daar help ik op woensdagavonden een uurtje mee met wieden van deze bloementuinen. U kunt zich daarvoor altijd aanmelden. Zo zie je:
Er is altijd wel wat te doen
In Almere in het groen!!

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Moestuin

Een moestuin in Staatsliedenwijk

Als je de Churchillweg inrijdt richting station, verwacht je niet zo gauw groentebedden of stralende dahlia’s. Toch kun je tussen

Actie tegel eruit plant erin

Tegel eruit, plantje erin

Er zijn veel stenen tuinen in Kruidenwijk. Maar gelukkig zijn er ook mensen die graag planten in de tuin hebben of die hun stenen tuin weer een beetje groener willen maken.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.