Even voorstellen: Ercan Ates

© Eigen foto

Ercan Ates is van origine Turks en al ruim 40 jaar woonachtig in Nederland. Hij is gelukkig getrouwd en heeft vier mooie kinderen. Voor Ercan geldt dat humor in de dagelijkse werkzaamheden een noodzaak is.

Kun je meer vertellen over jouw functie in het wijkteam?
Binnen het wijkteam pak ik alle soorten meldingen op met mijn specialisme Opbouwwerk. Zelfs degene waar anderen zich niet aan durven te wagen. Ik hou wel van een uitdaging en elk keukentafelgesprek is net weer even anders dan de vorige. Soms huil ik zelfs mee met de bewoner en gelukkig zijn er meer momenten waarin ik lach met de bewoners.

Wat vind jij het leukst aan die functie?

Een ander verder helpen is echt mijn drive. Het mooiste aan mijn werk is wanneer ik bewoners met tegen wind verder kan helpen in het welzijn. Dat ze weer in contact staan met buurtbewoners en ze gezamenlijk activiteiten bedenken voor de buurt. In dit soort gevallen zie je mensen weer opbloeien en zijn ze ondanks hun medische aandoeningen toch weer gelukkig. Als je vrienden kan worden met je buren zul je merken dat een wijk veerkrachtiger is, dat mensen naar elkaar omkijken en dat ze gezamenlijk activiteiten opzetten voor, door, aan en met buurtbewoners.

Wat gaat volgens jou uitstekend in de wijken? Succesverhalen?

Ik ben zeer trots op mijn collega`s omdat ik zie dat we elke week weer ons best doen om de werkvoorraad weg te werken.
Verder vind ik het erg mooi om te zien dat zoveel vrijwilligers in Almere zich geheel belangeloos inzetten op allerlei verschillende activiteiten.

Wat kan volgens jou beter en hoe kunnen we dat bereiken?

Als alle professionals in het werkveld weer vanuit de bedoeling gaan werken. Zonder vooroordelen luisteren naar bewoners. Tegemoetkomen in de vraag van de bewoner en niet zelf bedenken wat goed is voor de bewoner.

Geschreven door Het wijkteam

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Geef ratten geen kans

Ratten komen af op etensresten. Bijvoorbeeld op brood dat voor de vogels en eendjes is gestrooid. Ratten knagen leidingen kapot