Tegel eruit, plantje erin op 2 en 4 juni

Het is weer zover. Als je deze lente bezig gaat in je tuin, haal er dan een paar tegels uit, lever ze in en je krijgt een prachtig plantje terug dat je meteen in de open grond kunt neerzetten. 
Voor de derde maal organiseren de Groen Buren van Kruidenwijk deze actie. Deze keer kun je terecht op twee locaties en twee momenten: 
– op vrijdag 2 juni van 12 tot 4 uur bij basisschool de Digitalis aan het Rolklaverpad en 
– op zondag 4 juni, van 11 tot 3 uur tijdens de braderie aan de Weegbreestraat/ Koroeljestraat.  
Als je op deze twee dagen een of een paar tegels komt brengen, krijg je in ruil hiervoor een of twee buitenplanten terug. 
Wil je meer weten over planten in de tuin, dan kunnen de Groene Buren je helpen. 

Waarom zou je een tegel uit je tuin halen? 
* Een groene omgeving zorgt voor een betere gezondheid van de mensen. Niet alleen doordat er minder CO2 in de lucht komt, maar onderzoeken hebben ook laten zien dat groen rust geeft en helend werkt. 
*  Meer groen in de wijk zorgt voor meer koelte tijdens hete dagen en minder wateroverlast bij stortregens.
* Meer groen zorgt voor meer natuur, meer bloemen en dieren als vogels en insecten in de wijk. Dat is mooi, maar ook heel belangrijk voor het voortbestaan van de aarde. 

Wist je dat je voor een beetje meer groen in je tuin helemaal geen groene vingers hoeft te hebben? Vaste planten in de tuin vragen maar heel weinig onderhoud. Als de planten meteen in de grond staan, en dus niet in een bak, en al een beetje stevig zijn, hoef je ze ook in de zomer geen water te geven.
Als je dus een of meer tegels uit je tuin haalt en er een plantje in zet, zorg je voor meer natuur in de wijk en dus voor meer bloemen en dieren in de buurt. En dat maakt de buurt prettiger en gezonder. 

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Tegels eruit… planten erin

Ik was al een poosje van plan mijn voortuintje uit te breiden met “bijvriendelijke”planten. Omdat ik door een onhandige actie

Moestuin

Een moestuin in Staatsliedenwijk

Als je de Churchillweg inrijdt richting station, verwacht je niet zo gauw groentebedden of stralende dahlia’s. Toch kun je tussen

Actie tegel eruit plant erin

Tegel eruit, plantje erin

Er zijn veel stenen tuinen in Kruidenwijk. Maar gelukkig zijn er ook mensen die graag planten in de tuin hebben of die hun stenen tuin weer een beetje groener willen maken.