Kikkerpoelen met een geheim

© Beatrixpark beheergroep

Als we u vertellen dat er in het Beatrixpark twee grote kikkerpoelen zijn gegraven, denkt u gemiddeld genomen vermoedelijk: leuk nieuws, waar kan ik die dingen gaan bekijken? Maar als u het park van haver tot gort kent, of anders gezegd: als uw broekzak, dan weet u dat dit oud nieuws is. Uit november 2000 zelfs, het nieuws is al volwassen. Kijkt u maar op deze pagina van de website van Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark.


U leest daar van het hoe en waarom van de kikkerpoelen, en ook waar u ze kunt vinden: in de zuidwesthoek van het park. Dat is de hoek waar het park grenst aan het Den Uylpark, met de kinderboerderij. Want erover lezen is één, maar nog beter is natuurlijk er even heen wandelen. Als u uw ghetto-blaster thuislaat, is er een dikke kans dat u er kikkers hoort. Een zuivere aanrader, vooral als u de kikkerpoelen nog nooit zag.


Er is bovendien een geheim laantje, achter de poelen, dat wij van de beheergroep Het laantje van Henk noemen, omdat een naar Zwolle verhuisde medevrijwilliger het heeft aangelegd. Het is tevens het laantje naar de plek waar de oorspronkelijke Beatrixboom is gepland, door niemand minder dan de toenmalige majesteit zelf. Nee, niet Henk, Beatrix.


Groeten van de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark.
www.beatrixparkalmere.nl

Geschreven door Beatrixpark Beheergroep

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Alle vrijwilligers in een kring met een oranje hesje aan.

Meer bomen nu! in het Beatrixpark

Op zaterdagmiddag 2 december organiseerde de BBB (bewonersbeheer groep Beatrixpark) weer een speciale werkmiddag in het Beatrixpark. Deze keer gingen vrijwilligers de jonge boomscheuten van verschillende bomen uitgraven.

Honden in het park

Wie regelmatig in het Beatrixpark vertoeft, weet dat daar ook veel baasjes hun hond uitlaten. Het park is namelijk zoals dat heet ‘losloopgebied’ dus dat heeft een aanzuigende werking op trouwe viervoeters.

Oranjepad in het Beatrixpark

Wandelen in het park, maar dan echt

Het wordt naar we mogen aannemen aanstonds weer wat beter weer. Minder nat en drassig. Dat is gunstig voor het wandelen in het park, vooral als je dat ‘in het park’ vrij letterlijk neemt.

Luchtfoto van het Beatrixpark

De zegeningen van een digitaal medium

Kruidenstaat is wat je vroeger zou noemen een wijkkrantje. Maar dat is een benaming uit het tijdperk van het papier. Niet dat we papier helemaal hebben losgelaten, gek genoeg misschien, want men riep dertig jaar geleden al: we zijn op weg naar het papierloos kantoor en de krant gaat verdwijnen.