Kikkerpoelen met een geheim

© Beatrixpark beheergroep

Als we u vertellen dat er in het Beatrixpark twee grote kikkerpoelen zijn gegraven, denkt u gemiddeld genomen vermoedelijk: leuk nieuws, waar kan ik die dingen gaan bekijken? Maar als u het park van haver tot gort kent, of anders gezegd: als uw broekzak, dan weet u dat dit oud nieuws is. Uit november 2000 zelfs, het nieuws is al volwassen. Kijkt u maar op deze pagina van de website van Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark.


U leest daar van het hoe en waarom van de kikkerpoelen, en ook waar u ze kunt vinden: in de zuidwesthoek van het park. Dat is de hoek waar het park grenst aan het Den Uylpark, met de kinderboerderij. Want erover lezen is één, maar nog beter is natuurlijk er even heen wandelen. Als u uw ghetto-blaster thuislaat, is er een dikke kans dat u er kikkers hoort. Een zuivere aanrader, vooral als u de kikkerpoelen nog nooit zag.


Er is bovendien een geheim laantje, achter de poelen, dat wij van de beheergroep Het laantje van Henk noemen, omdat een naar Zwolle verhuisde medevrijwilliger het heeft aangelegd. Het is tevens het laantje naar de plek waar de oorspronkelijke Beatrixboom is gepland, door niemand minder dan de toenmalige majesteit zelf. Nee, niet Henk, Beatrix.


Groeten van de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark.
www.beatrixparkalmere.nl

Geschreven door Beatrixpark Beheergroep

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Bosranken in het Beatrixpark

Het onderhoud van het Beatrixpark wordt grotendeels gedaan door een groep bewoners die rondom het park wonen. Dat is de

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.