Interview wijkteam medewerker Koen

© eigen foto

Koen van de Kraats woont en werk al ruim 30 jaar in het mooie Almere. Zijn werkende loopbaan begon als schoolmeester in Almere Haven. In het basisonderwijs voelde hij zich niet helemaal op zijn plek. Uiteindelijk is hij dus gaan doen waar zijn hart ligt namelijk het werken in de zorg. Koen heeft op verschillende plekken in de zorg gewerkt. Onder andere met jongeren met een verstandelijke beperking en met zorg wekkende zorgmijders. Hij werkt sinds juni 2021 bij de stichting MEE als consulent. MEE is een organisatie die er voor gaat mensen met een beperking in de maatschappij mee te laten doen.

Kun je wat meer vertellen over jouw functie in het wijkteam?

Sinds maart 2022 ben ik deel van dit leuke wijkteam. Ik breng daar mijn expertise in als consulent van MEE. Dan gaat het met name over vragen betreffende psychisch kwetsbaarheid of verstandelijke beperking.

Wat vind jij het leukst aan je functie?

Ik vind het werken in een wijkteam enorm leuk om te doen vanwege de afwisseling in vragen die door de mensen worden gesteld. Op het ene moment ben je bezig met een vraag over huisvesting en het andere moment met een vraag over hoe je met eenzaamheid omgaat. Gisteren zat ik bij een mijnheer die samen met vrienden naar een nieuwe woning was verhuisd. Wat is het dan goed te merken dat mensen voor elkaar klaar staan om in nood te helpen. Daar geniet ik van.

Wat kan beter in de wijk?

Wat in mijn ogen op dit moment de belangrijkste items in de buurt zijn is armoede en discriminatie. Armoede is een complex probleem. Als wijkteam houdt ons dat bezig. Het punt van discriminatie speelt vaak op de achtergrond. We zijn als wijkteam bezig om deze thema’s voor het voetlicht te krijgen om het in ieder geval bespreekbaar te krijgen en te houden.
Het constant alert zijn op de signalen vanuit de buurt en daar op in te spelen is een continu proces. Het is voor ons als wijkteam van belang daar steeds scherp op te blijven.

Geschreven door Het wijkteam

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Even voorstellen: Ercan Ates

Ercan Ates is van origine Turks en al ruim 40 jaar woonachtig in Nederland. Hij is gelukkig getrouwd en heeft vier mooie kinderen. Voor Ercan geldt dat humor in de dagelijkse werkzaamheden een noodzaak is.

Geef ratten geen kans

Ratten komen af op etensresten. Bijvoorbeeld op brood dat voor de vogels en eendjes is gestrooid. Ratten knagen leidingen kapot

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.