Honden in het park

Wie regelmatig in het Beatrixpark vertoeft, weet dat daar ook veel baasjes hun hond uitlaten. Het park is namelijk zoals dat heet ‘losloopgebied’ dus dat heeft een aanzuigende werking op trouwe viervoeters. ‘Mag dat allemaal zomaar’, lees je vaak op de gezichten van argeloze wandelaars en vaker nog op die van fietsers?

 

Het verbaast u vast niet dat er ook op dit gebied in ons aangeharkte landje een zootje regels is vastgesteld. Op de site van de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark is er een pagina aan gewijd. Compleet met links naar de regelgeving van de gemeente. Mogelijk interesseert het u als Kruidenstaatlezer om hier eens een kijkje te nemen. Als u dan es in een hondendrol trapt, kunt u nagaan of dat terecht is of niet.

 

Over de vrijwilligers van de Beheergroep hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij dragen steevast handschoenen bij het wroeten in het gemeentelijke groen.

 

Meer weten over de regels voor honden in het park? Klik hier.

 

Groeten van de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark (www.beatrixparkalmere.nl).

Geschreven door Beatrixpark Beheergroep

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Alle vrijwilligers in een kring met een oranje hesje aan.

Meer bomen nu! in het Beatrixpark

Op zaterdagmiddag 2 december organiseerde de BBB (bewonersbeheer groep Beatrixpark) weer een speciale werkmiddag in het Beatrixpark. Deze keer gingen vrijwilligers de jonge boomscheuten van verschillende bomen uitgraven.

Kikkerpoelen met een geheim

Als we u vertellen dat er in het Beatrixpark twee grote kikkerpoelen zijn gegraven, denkt u gemiddeld genomen vermoedelijk: leuk nieuws, waar kan ik die dingen gaan bekijken?

Luchtfoto van het Beatrixpark

De zegeningen van een digitaal medium

Kruidenstaat is wat je vroeger zou noemen een wijkkrantje. Maar dat is een benaming uit het tijdperk van het papier. Niet dat we papier helemaal hebben losgelaten, gek genoeg misschien, want men riep dertig jaar geleden al: we zijn op weg naar het papierloos kantoor en de krant gaat verdwijnen.

Oranjepad in het Beatrixpark

Wandelen in het park, maar dan echt

Het wordt naar we mogen aannemen aanstonds weer wat beter weer. Minder nat en drassig. Dat is gunstig voor het wandelen in het park, vooral als je dat ‘in het park’ vrij letterlijk neemt.