Winkel van bloemen in het gooi.

Bloemen in het Gooi

Op de begraafplaats in Kruidenwijk staat een wit gebouw. In dit gebouw is ‘Bloemen in het Gooi’ gehuisvest. Deze bloemenwinkel wordt gerund door Sandy, Roel en Stephanie. In 2015 zijn Sandy en Roel hun eerste bloemenzaak begonnen in Mijdrecht: Bloemenhuis Molenhof. En sinds 2019 zitten ze in het huidige pand.

Waarom op de begraafplaats?

Er stond vroeger alleen een bloemenstal op de parkeerplaats van het crematorium, waar veel mensen gebruik van maakten. De huidige winkel was toen een wachtruimte. Sandy en Roel wilden graag een echte bloemenwinkel op het terrein. Het bestemmingsplan om de wachtruimte te veranderen in een bloemenzaak, moest eerst geregeld worden bij de gemeente. Toen dat gedaan was, hebben Sandy en Roel een brief geschreven naar het crematorium. Ze kregen toestemming voor de bloemenzaak en rond Kerst 2019 hebben ze hun zaak geopend.


De bloemen die het meest verkocht worden zijn rozen, in alle kleuren en het hele jaar door. De bloemen worden gekocht in Aalsmeer bij een groothandel. Minimaal 3x per week en soms als het druk is, worden er zelfs elke dag bloemen ingekocht. Door de hoge energieprijzen zijn er veel kwekers gestopt. Sommige kwekers zetten ook de verwarming lager. Het gevolg van beiden is dat er minder bloemen op de markt komen. Dit jaagt de prijs op. Als winkelier moet ‘Bloemen in het Gooi’ meegaan met de prijs, maar dit kan slechts tot een bepaalde hoogte, anders worden de bloemen te duur. Vandaar dat Sandy bij een te hoge prijs, op zoek gaat naar andere goedkopere bloemen.


De klanten die in de winkel komen, komen uit heel Almere; uit Tussen de Vaarten, Poort en zelfs uit de Stripheldenbuurt. De klanten kunnen in de winkel een kant en klaar boeket kopen of een samengesteld boeket laten maken. Er kan ten alle tijden een door klanten gewenst boeket of uitvaartstuk gemaakt worden. Voor het uitvaartwerk is er documentatie voorhanden, waaruit een keuze kan worden gemaakt. Dit kan ook via de website van ‘Bloemen in het Gooi’. Soms gaan klanten op zoek naar mooie bloemen via Google en dan leveren ze een foto aan van bloemen die ze mooi vinden.


‘Bloemen in het Gooi’ werkt samen met Fleurop. Via deze organisatie ontvangen ze veel opdrachten. Ze bezorgen niet alleen in Almere, maar ook in het Gooi en in Lelystad. ‘Bloemen in het Gooi’ regelt ook uitvaartwerk voor Amsterdam.
Sandy, Roel en Stephanie hebben geen plannen om de zaak uit te breiden. Ze hebben het nu al druk genoeg met al het werk voor ‘Bloemen in het Gooi’.


Het werken op de begraafplaats wordt door Sandy, Roel en Stephanie niet als zwaar ervaren: “Je moet kunnen omgaan met de verhalen en emoties van de klanten.” Volgens Sandy wordt er gelukkig nog meer dan genoeg gelachen in de winkel.


Bloemen in het Gooi
bloemenhuis-molenhof.nl, bloemeninhetgooi.nl

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Weggeefwinkel Mengelmoes

Op elke dinsdag en donderdagochtend is de Weggeefwinkel Mengelmoes in Staatsliedenwijk open. Je vindt er kleding, klein huisraad en houdbare