Kerstactie brengt kinderen en ouderen bij elkaar

Op woensdag 21 december zitten een aantal vrijwilligers met koffie in de huiskamer van Anita. Ze hebben zojuist kerststukjes en kerstkaarten rondgebracht bij ouderen uit de wijk. Moe maar voldaan kijken ze terug op het werk van de afgelopen ochtend. Vrijwilligers van Almere City die anders ouderen naar de wedstrijden van de voetbalclub brengen hebben met hun witte auto’s met oranje opschriften gereden. Ze haalden de kerststukjes op bij de Shri Ganeshaschool, sbo de Watertuin en bij medisch dagverblijf de Zeedauw. Daarna zijn alle vrijwilligers de kerststukjes gaan rondbrengen bij ouderenwoningen en de opgegeven adressen in de wijk. Ze kregen veel leuke reacties. Zoals de man die nog in zijn badjas uit zijn bovenraam hing, maar toch graag even opendeed, omdat hij het een geweldige actie vond.

De dag ervoor zijn er ook zeker driehonderdhonderd stukjes bij basisschool de Heliotroop opgehaald met kerstman en een arrenslee op de aanhangwagen. Later op de dag hebben ze ook de stukjes bij het Taalcentrum opgehaald. De kerststukjes zijn weggebracht naar verschillende verzorgingstehuizen en woningen voor mensen met een beperking. Ook zijn clubs met veel ouderen in het Kardoes, het Karwij en De Draaikolk bezocht. Daar waren de mensen erg blij met de extra attentie.

Kratten vol groen

Anita uit Kruidenwijk en Emmilou uit Staatsliedenwijk zijn de drijvende krachten achter de Kerstactie. De tuin van Anita stond de afgelopen weken vol met kratten kerstgroen, kleine kerstballetjes en zilverslingers. Ze weten waarom ze het doen. “We krijgen leuke reacties, zowel van de ouderen als van de kinderen. De ouderen zijn echt verrast als we met een stukje en een kaart voor de deur staan. Soms zie je de tranen in de ogen springen. De kinderen vinden het ook geweldig om een mooi glimmend kerststukje te maken. “

Dit jaar was de actie groter en zijn er meer mensen bereikt. Behalve kerstkaarten hebben de kinderen veel kerststukjes gemaakt. Buurtbewoners hebben de kerststukjes met een kerstkaart en retourenvelop bij oudere bewoners uit de wijk bezorgd. Zo kunnen de ontvangers van de kerststukjes gemakkelijk een leuk kaartje terugschrijven aan de kinderen en ontstaat er contact tussen ouderen en kinderen.

Sponsors

De actie kon zo groot worden aangepakt dankzij een groep buurtvrijwilligers en een flink aantal sponsors, zoals Ranzijn, Ruiterlijk Groen, Intratuin, de kweker van Almere, R.C. Almere Newtown, Boogaart Almere en Planten en Bomencentrum Oosterwold, de Schoor en de gemeente Almere.
Volgend jaar weer! Maar nu gaan Anita en Emmilou eerst genieten van rustige Feestdagen!

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Kraampjes met spullen

Geslaagde Braderie in Kruidenwijk

Het was weer een gezellige drukte bij de braderie op 4 juni op de hoek van de Kornoeljestraat/ Steenbreekstraat. Het weer werkte natuurlijk ook mee, er was een aangenaam zonnetje.

NL Doet in Kruidenwijk

Achterin Kruidenwijk, op het speelveld in het verlengde van de Sesamstraat langs het water, wordt er op zaterdag 16 maart

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.