Een  buurtbewoonster met hobby’s

34 Jaar geleden kwam Odilia vanuit Wervershoof naar Almere. Zij betrok de nieuwbouwwoning aan de Nimpfkruidstraat en woont hier nog steeds.

In 2000 zag ze een flyer van C&A voor een medewerkster op woensdagochtend en vrijdagmiddag. Ze gereageerde hierop en heeft met plezier 16 jaar lang bij C&A gewerkt. In 2016 ging C&A verbouwen en hebben er reorganisaties plaatsgevonden. Dit was de aanleiding voor Odilia om op 62,5-jarige leeftijd met vervroegd pensioen te gaan.

Het wonen in Kruidenwijk bevalt haar prima. Het stukje wijk waar zij woont is erg rustig.Wat Odilia vooral fijn vindt is dat de buurtjes in deze straat altijd voor elkaar klaar staan, indien nodig. Bovendien ben je met 10 minuten in het centrum van de stad. Wat Odilia minder leuk aan de wijk vindt, is de rotzooi op straat, het onkruid dat slecht bijgehouden wordt en de groene scooters van Go Sharing. 

Het Karwij

Bij het toenmalige Karwij heeft Odilia achter de bar bij de Teenerdisco gestaan. Deze Teenerdisco was op vrijdagavond van 19.00-20.00 uur.  Ook heeft ze in het buurthuis een cursus glasverven gegeven. En Odilia heeft samen met Edith en Els eten klaargemaakt voor buurtbewoners. Deze buurtbewoners kwamen een keer per maand eten in het Karwij. Die maaltijden zijn ten onder gegaan aan hun eigen succes.

Odilia in haar woonkamer.

De groep buurtbewoners werd te groot, vandaar dat deze activiteit gestopt is.Het pensioenleven bevalt Odilia prima. Ze heeft nu heerlijk de tijd om op vakantie te gaan.   Ze houdt van haken en borduren. Haar verdere hobby’s zijn glas verven en films kijken. Tevens probeert ze iedere dag te wandelen. En ze volgt een paar keer per week het programma Nederland in Beweging van Olga en Duco op de televisie.

Koffiekamer de Windroos

Elke dinsdagmiddag is Odilia te vinden in de koffiekamer van de Windroos in de Fluitekruidstraat. In deze koffiekamer worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals pepernoten en speculaas bakken. In het nieuwe jaar staat er een tafeltennistoernooi gepland. De decembermaand is een favoriete maand van Odilia omdat ze kerststalletjes spaart. Ze heeft er momenteel ongeveer 23 stuks. Dit jaar heeft ze weer een paar nieuwe stalletjes ‘gescoord’ op braderieën en in kringloopwinkels. Bovendien is Olivia naar de kerstmarkt in Keulen geweest en ook hier heeft zij twee kerststalletjes gekocht. 

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Sonila

Grenzen stellen en ruimte geven

Een kijkje in de opvoeding van nieuwe Nederlanders In Kruidenwijk en Staatsliedenwijk wonen veel mensen die niet in Nederland zijn