Edelstenen, aroma’s, reiki en meer

Sinds 15 januari heeft GemsHolistic de deuren geopend aan de Markerkant. Een winkel waar je onder andere terecht kan voor producten gemaakt van edelstenen en essentiële oliemixen of, zoals de eigenaren Shakira en Wouter het noemen, artikelen met een betekenis.

Sieraden van  edelstenen

Shakira heeft het gebruik van edelstenen en spiritualiteit van kleins af aan meegekregen. Haar moeder legde bijvoorbeeld tarotkaarten en haar opa deed aan drukpuntmassage. Zelf hield ze zich er toendertijd niet zo mee bezig, totdat ze op latere leeftijd in een burn-out terecht kwam. Voor haar was dit een moment om stil te staan bij de vraag wat wil ik. In die zoektocht begon ze opnieuw met het maken van sieraden, iets wat ze al 20 jaar niet meer had gedaan. De sieraden maakte zij van edelstenen en al gauw kwamen er verzoeken van vrienden en kennissen. Hierdoor kwam het verlangen om meer te leren en te weten over de verschillende stenen die ze gebruikte. Shakira heeft toen de opleiding edelsteentherapeut gevolgd. Die opleiding en kennis gaf haar energie, waardoor voor haar duidelijk werd dat ze hier meer mee wou doen. Na het afronden van de opleiding is ze ook aromatherapie gaan volgen en vervolgens is ze Reiki gaan doen om meer intuïtief te kunnen werken. Ondertussen bleef de vraag naar sieraden groeien en had Shakira ook andere producten gemaakt waar ook veel interesse in was. Zodoende is er een webshop gekomen die ze vanuit huis runde. Dit is dusdanig uit de voegen gegroeid dat de noodzaak naar een pand is ontstaan. Deze vonden ze op loopafstand van hun eigen woning in Kruidenwijk.

Opleiding tot coach

Wouter komt in tegenstelling tot Shakira uit een gezin waarin spiritualiteit geen gegeven was. Zijn ouders kwamen uit de zorg. Zelf had hij veel interesse in persoonlijke ontwikkeling. Hij is gaan lesgeven en doorgegroeid naar een managersrol. Hij zag dat sommige mensen vol energie in hun werk stonden en anderen vastliepen. Van daaruit ontstond de behoefte om te onderzoeken hoe dat ontstaat. Er kwam een drang naar verdieping en de opleiding tot coach leek een logisch vervolg. De opleiding heeft hem veel geleerd, maar gaf hem een gevoel dat er toch nog een element ontbrak. Het bleef een hoofdding, waarin je toch veel beredeneerd, terwijl Wouter het gevoel had dat het juist van belang is om dichter bij je gevoel te staan, meer vanuit je intuïtie te leven. Dit is een proces wat hij zelf ook heeft ondergaan.

Shakira en wouter van Gemsholistic

Daar waar hij voorheen anderen in het middelpunt plaatste, heeft hij moeten leren om zichzelf het middelpunt te maken. Oude pijn een te plek geven en oude overtuigingen over zichzelf overboord te gooien. Toen hij Shakira leerde kennen kwam daar het spirituele element bij. Wouter is samen met Shakira de Reiki-opleiding gaan doen en heeft hierin zijn teacher-certificaat behaald.

Edelstenen, aroma’s en reiki

De droom voor nu is om fulltime te kunnen werken en leven van de zaak. Met de zaak willen ze anderen in aanraking brengen met edelstenen, aroma’s en reiki om zo ook voor hun iets te kunnen betekenen. Nu hebben ze beiden nog een baan ernaast en is de winkel daarom alleen nog vast open op de vrijdag van 10:00 – 14:00 uur en indien mogelijk ook in het weekend. In het pand organiseren ze ook workshops en cursussen en je kan Shakira ook bereiken voor een sieradenparty.


Via deze weg willen Wouter en Shakira de lezers graag uitnodigen om een keer langs te komen. Voel je vooral welkom met al je vragen, een gesprekje of om gewoon een kopje thee te komen drinken. Meer weten over GemsHolistic, neem een kijkje op de website: www.gemsholistic.nl

Geschreven door Claudia

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Aandacht in de Taalkamer

In het lokaal boven bij Buurthuis Kardoes is het propvol. Er zijn wel 21 mensen gekomen naar de Taalkamer. Iedereen

Het Succesverhaal van Sandra

Sandra (52 jaar) doet vrijwilligerswerk in buurthuis Kardoes in Staatsliedenwijk. Ze woont ongeveer 21 jaar in Nederland, waarvan de afgelopen

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.