Kom langs, neem òf geef!

Op de Zilvermosstraat 91 hangt sinds 1 november een deelkastje. Het wordt ook vaak een voedselkastje genoemd. Ingrid Klijn woont hier al 20 jaar. Omdat Ingrid steeds meer van dit soort kastjes in Nederland zag verschijnen, besloot ze zelf een deelkastje op te hangen. Voor veel mensen wordt het namelijk steeds moeilijker om rond te komen. Vanuit haar eigen bijstandservaring, begrijpt zij heel goed de behoefte aan dit soort deelkastjes.


Het kastje is bedoeld voor mensen die het financieel niet redden. Zij kunnen er iets uithalen wat ze hard nodig hebben. Mensen die iets over hebben kunnen spullen in het kastje plaatsen. Zo kun je ook verspilling tegengaan.

Ingrid hoopt met dit kastje een middel te bieden waarmee buren elkaar kunnen helpen en vinden.

Ingrid bij haar deelkastje met verschillende producten

In het kastje kun je langer houdbare groenten zoals b.v. aardappelen, uien, wortelen plaatsen. Ook geschikt om in de kast te plaatsen zijn langer houdbare, onaangebroken verpakkingen zoals een pak rijst of pasta, babyvoeding, soep, zoet broodbeleg. Heeft u groenten uit de (moes)tuin over, dan is een deelkast misschien wel een mooie bestemming. Tevens kunnen toiletartikelen zoals shampoo, zeep, tandpasta, maandverband, e.d. prima in het kastje terecht.

 

Sinds Ingrid op de Kruidenwijk Facebookgroep zit en het kastje heeft gepost, zijn er meerdere mensen langs geweest om het kastje aan te vullen. Er wordt elke dag door Ingrid gekeken wat erin is gezet, of er nog iets moet worden bijgevuld en of de groente nog vers is.

 

Inmiddels heeft Ingrid een groter kastje besteld, zodat er meer producten aangeboden kunnen worden.Meer informatie is te vinden op:

Facebook: deelkastje Zilvermosstraat

 

Geschreven door Claudia

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Winkel van bloemen in het gooi.

Bloemen in het Gooi

Op de begraafplaats in Kruidenwijk staat een wit gebouw. In dit gebouw is ‘Bloemen in het Gooi’ gehuisvest. Deze bloemenwinkel wordt gerund door Sandy, Roel en Stephanie. In 2015 zijn Sandy en Roel hun eerste bloemenzaak begonnen in Mijdrecht: Bloemenhuis Molenhof.

De fietsenwinkel in Almere kruidenwijk op de hoek van de Wollengrasweg en Gipskruidweg

Fietsen met Peter

Peter Bouwmeester heeft al 17 jaar een fietsenzaak in Kruidenwijk. Als het mooi weer is, zie je Peter aan het