Hoera! Visboer Albert 1 jaar in Kruidenwijk

Angelique en Albert, beiden uit Spakenburg zijn op hun 13e begonnen in de vis. Met tussenpozen zitten ze al ruim 25 jaar in het vak.
Angelique werkte als kraamverzorgster en had een eigen bedrijf in woondecoratie en Albert heeft als betonlaborant gewerkt.

De plek is verkregen via de Gemeente Almere. Na een uitstapje in Almere Haven, zijn Angelique en Albert weer teruggekomen naar Kruidenwijk. Hier staan zij woensdag en zaterdag vanaf 10 uur bij de Lidll op het Saffraanplein.
Voordat ze naar Almere afreizen, wordt ’s morgens eerst bij de groothandel in Spakenburg verse vis gekocht.


Het opzetten van de kraam kost ongeveer 20 min. Albert regelt alle zaken buiten zoals de stroom. Angelique regelt de vitrine, maakt de ramen schoon vult hem en zet de visbakolie aan. ‘s Morgens wordt de olie ververst. De oude olie wordt opgekocht, wordt gebruikt in de biocentrale, en verwerkt in diervoeding en make-up (o.a. lippenstift).
De kant en klare producten die in de vitrine liggen, worden allemaal zelf gemaakt. Zomers maakt Angelique paella en pastasalades, in de winter worden er boerenkool- en zuurkoolovenschotels met zalm voorbereid. Angelique maakt eerst de gerechten thuis. Zo weet ze hoe de gerechten smaken en hoelang ze in de oven moeten.


De viskraam kent een hechte vaste klantenkring. Vanwege het 1-jarig jubileum nemen klanten zelfs bloemen en chocolade mee voor Angelique en Albert. Het meest worden kibbeling, haring en visfrietjes verkocht
In Kruidenwijk wordt de vis meestal voor lunch of het avondeten gekocht. Op de facebook pagina 036 Kruidenwijk Almere wordt door Angelique en Albert regelmatig een zak kibbeling verloot. Bedoelt voor personen die het niet breed hebben, die kunnen dan een privé berichtje sturen. Wil je meer weten over visboer Albert volg hem dan op Facebook.

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Uit de brand in de oude kazerne

Sinds vorig jaar augustus is de oude brandweerkazerne in Staatsliedenwijk in gebruik genomen als noodopvang voor asielzoekers. Aanvankelijk kwamen er vooral Oekraïners te wonen, op dit moment worden er zo’n 120 mensen vanuit de hele wereld opgevangen.

Mooie nagels: een fijn gevoel

Als kind zijnde vond Deborah Smit nagels al interessant. Op latere leeftijd is zij door een vriendin, meegenomen naar een nagelstudio.

Op bezoek bij de burgermeester

Woensdag 8 maart was de installatie van de nieuwe burgemeester van Almere. Uiteraard in het stadhuis. En wij, de redactie van Kruidenstaat, mochten er bij zijn! Een unieke ervaring.