Van saai binnenhof naar groene ontmoetingsplek

In de Staatsliedenwijk zijn verschillende appartementencomplexen met een gezamenlijke binnenhof. Een ruimte die je als bewoner mag benutten, maar wat in de praktijk nog niet veel gebeurt. Aan één van die complexen aan de Churchillweg is een buurtonderzoek geweest op initiatief van GoedeStede en het wijkteam. Daaruit kwam de wens naar voren om iets te doen met de binnentuin van het complex. Één buurvrouw heeft het idee van een buurtmoestuin voorgesteld. Met dit idee is ze naar wijkwerker Angela gegaan.

 

Angela heeft GoedeStede en de gemeente benaderd met dit plan en samen met de buurvrouw zijn ze de mogelijkheden gaan onderzoeken. Met name de vergroening van het hofje en het idee dat het een moestuin wordt waar alle bewoners profijt van zouden kunnen hebben, zorgden voor groen licht. De gemeente en GoedeStede hebben in kosten en materiaal het idee ondersteund en nu wordt de tuin beheert door een groep van vijf bewoners. De eerste tomaatjes en paprika’s zijn al geoogst en er zijn plannen om ook de kinderen in de flats enthousiast te maken voor tuinieren, door ze bijvoorbeeld hun eigen stekje voor op hun balkon mee te geven.Heb je zelf een leuk idee voor de buurt neem gerust contact op met wijkwerker Angela Campbell door te mailen naar acampbell@deschoor.nl of bel 06 10 96 59 02

Geschreven door Het wijkteam

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Uit de brand in de oude kazerne

Sinds vorig jaar augustus is de oude brandweerkazerne in Staatsliedenwijk in gebruik genomen als noodopvang voor asielzoekers. Aanvankelijk kwamen er vooral Oekraïners te wonen, op dit moment worden er zo’n 120 mensen vanuit de hele wereld opgevangen.

De fietsenwinkel in Almere kruidenwijk op de hoek van de Wollengrasweg en Gipskruidweg

Fietsen met Peter

Peter Bouwmeester heeft al 17 jaar een fietsenzaak in Kruidenwijk. Als het mooi weer is, zie je Peter aan het

Winkel van bloemen in het gooi.

Bloemen in het Gooi

Op de begraafplaats in Kruidenwijk staat een wit gebouw. In dit gebouw is ‘Bloemen in het Gooi’ gehuisvest. Deze bloemenwinkel wordt gerund door Sandy, Roel en Stephanie. In 2015 zijn Sandy en Roel hun eerste bloemenzaak begonnen in Mijdrecht: Bloemenhuis Molenhof.