Kompass opent buurtkamer in de Kruidenwijk

Op dinsdag 25 oktober word ik zeer warm ontvangen door Jet, Sjoerd en Michelle, begeleiders en vrijwilliger bij het Kompass. Het is de feestelijke opening van ontmoetingsplaats “De Windroos”, buurtkamer van het Kompass. De koekjes en drankjes staan klaar en langzaamaan komen er steeds meer nieuwsgierige mensen binnenwandelen.

 

Kompass is een organisatie voor mensen met autisme. Ruim twee jaar bieden zij voor hun cliënten dagbesteding aan in het pand aan de Fluitekruidstraat 75. Er is daar onder andere een fietswerkplaats en een I.C.T.-lab. In het pand is ook een huiskamer die ze graag openstellen voor de buurtbewoners. Onder de naam “de Windroos” zal er iedere dinsdag van 13:30 – 16:30 uur in de huiskamer een buurtkamer worden georganiseerd. Je kunt er dan binnenwandelen voor een babbeltje, een kopje koffie of thee of gewoon om er even uit te zijn. Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, dan kun je dat ook met Jet, Sjoerd of Michelle bespreken. Met de buurtkamer hopen ze een plek te bieden waar mensen uit de buurt graag komen. Ikzelf heb genoten van de koekjes en de babbels. Wees dus welkom!

Geschreven door Claudia

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

De Participatiefabriek

Als je wel eens in buurthuis Kardoes komt, dan is het soms een drukte van belang. Je ziet er dan allerlei mensen die cursussen volgen en gesprekken hebben. Dat zijn de deelnemers van de Participatiefabriek. De Participatiefabriek is een werkervaringsproject van de Schoor.

Workshop Kleikralen maken

Elke dinsdag van 10.00 uur tot 11.30 uur geeft Hettie een workshop kleikralen en sieraden maken.
Kom ook en doe gezellig mee in de buurtkamer van het Kardoes.

Meidenclub in het Kardoes

Meidenclub in het Kardoes

Vanaf 7 februari start er een meidenclub in het Kardoes in Staatsliedenwijk. Er is ruimte voor 15 meiden van 8 tot 12 jaar. De meidenclub is een veilige en gezellige plek om andere meiden te leren kennen.

Tekst Bak en geniet met een broodje

Bak & geniet

Altijd al willen leren om brood zelf te kunnen bakken?Dit is je kans!