Het kan weer! Skaten in het Beatrixpark.

Zaterdagmiddag, na de zomervakantie. Het is een drukte van jewelste op de nieuwe skatebaan in het Beatrixpark. Skaters met rollerskates en borden, kinderen met crossfietsjes, kleine kinderen en ouderen, alles door elkaar. Het plezier straalt ervan af. Gelukkig hebben de fietsers op het fietspad door het Beatrixpark daar geen last meer van, want er staat nu een laag muurtje naast het fietspad, waardoor iedere skater netjes op de baan blijft. Ik vraag drie oudere skaters wat ze van de baan vinden. Ze vertellen dat ze uit Moordrecht komen en speciaal zijn gekomen om de nieuwe baan uit te proberen. Ze vinden hem uitdagend. Het is een mooie plek om nieuwe dingen op uit te proberen.
Later vraag ik nog eens aan andere bezoekers hoe de nieuwe skatebaan bevalt. Twee jongens uit de wijk zijn met hun crossfietsjes over de baan aan het scheuren. Ze vinden de baan helemaal goed. Het is vooral zo fijn dat je niet meer zo hard valt. Het beton is gladder. Dat zeggen ook twee andere kinderen, die samen met hun vader vanuit Noorderplassen naar de baan zijn gekomen. Zij hebben allebei een stepje waarmee ze de hindernissen nemen. Ze vinden dat er veel leuke dingen in de baan zitten. De jongen probeert op dit moment zo hoog mogelijke sprongen te maken met zijn step.
Een andere vader, ook uit Noorderplassen, komt ook regelmatig naar de skatebaan met zijn zoontje. Hij vindt het vooral fijn dat er nu een echte baan ligt, waarop je door kan skaten en waar de uitdagingen overzichtelijk achter elkaar liggen.


De baan is dus een succes. Ontworpen door skaters zelf, met speciaal beton en met de logica en wensen van een skater. De eerste graffity is al op de baan verschenen. Spontaan, want voor de opening van de skatebaan wordt deze weer verwijderd. Tast de verf de gladheid van de baan in of willen ze de baan even ‘netjes’ houden voor de opening?

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Tegel eruit, plantje erin op 2 en 4 juni

Het is weer zover. Als je deze lente bezig gaat in je tuin, haal er dan een paar tegels uit, lever ze in en je krijgt een prachtig plantje terug dat je meteen in de open grond kunt neerzetten. 

Oranjepad in het Beatrixpark

Wandelen in het park, maar dan echt

Het wordt naar we mogen aannemen aanstonds weer wat beter weer. Minder nat en drassig. Dat is gunstig voor het wandelen in het park, vooral als je dat ‘in het park’ vrij letterlijk neemt.

Een rij met verklede mensen die een muziek instrument spelen

Verkleedkoning(in) gezocht!

Wij van de wijkkrant, zijn erg benieuwd naar onze buren én wie ooit het mooiste, gekste of meest bijzondere outfit heeft aangetrokken.

Actie tegel eruit plant erin

Tegel eruit, plantje erin

Er zijn veel stenen tuinen in Kruidenwijk. Maar gelukkig zijn er ook mensen die graag planten in de tuin hebben of die hun stenen tuin weer een beetje groener willen maken.