Het kan weer! Skaten in het Beatrixpark.

Zaterdagmiddag, na de zomervakantie. Het is een drukte van jewelste op de nieuwe skatebaan in het Beatrixpark. Skaters met rollerskates en borden, kinderen met crossfietsjes, kleine kinderen en ouderen, alles door elkaar. Het plezier straalt ervan af. Gelukkig hebben de fietsers op het fietspad door het Beatrixpark daar geen last meer van, want er staat nu een laag muurtje naast het fietspad, waardoor iedere skater netjes op de baan blijft. Ik vraag drie oudere skaters wat ze van de baan vinden. Ze vertellen dat ze uit Moordrecht komen en speciaal zijn gekomen om de nieuwe baan uit te proberen. Ze vinden hem uitdagend. Het is een mooie plek om nieuwe dingen op uit te proberen.
Later vraag ik nog eens aan andere bezoekers hoe de nieuwe skatebaan bevalt. Twee jongens uit de wijk zijn met hun crossfietsjes over de baan aan het scheuren. Ze vinden de baan helemaal goed. Het is vooral zo fijn dat je niet meer zo hard valt. Het beton is gladder. Dat zeggen ook twee andere kinderen, die samen met hun vader vanuit Noorderplassen naar de baan zijn gekomen. Zij hebben allebei een stepje waarmee ze de hindernissen nemen. Ze vinden dat er veel leuke dingen in de baan zitten. De jongen probeert op dit moment zo hoog mogelijke sprongen te maken met zijn step.
Een andere vader, ook uit Noorderplassen, komt ook regelmatig naar de skatebaan met zijn zoontje. Hij vindt het vooral fijn dat er nu een echte baan ligt, waarop je door kan skaten en waar de uitdagingen overzichtelijk achter elkaar liggen.


De baan is dus een succes. Ontworpen door skaters zelf, met speciaal beton en met de logica en wensen van een skater. De eerste graffity is al op de baan verschenen. Spontaan, want voor de opening van de skatebaan wordt deze weer verwijderd. Tast de verf de gladheid van de baan in of willen ze de baan even ‘netjes’ houden voor de opening?

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Basisschool de Digitalis zoekt groenvrijwilligers

Volgend schooljaar krijgen nog meer groepen van basisschool de Digitalis tuinlessen. Is het op maandag, donderdag en vrijdag goed weer, dan gaan kinderen van verschillende leeftijden naar de schooltuin en naar het Kruiderzee-bosje (Tiny Forest) in het Koggepark.

Tegels eruit… planten erin

Ik was al een poosje van plan mijn voortuintje uit te breiden met “bijvriendelijke”planten. Omdat ik door een onhandige actie