Een goed gevulde mini Bieb in de Dalkruidstraat

Toen Krista Suvee 20 jaar geleden in Almere kwam wonen, wilde ze pertinent in Kruidenwijk wonen. Eerst heeft ze in de Zuringstraat gewoond, sindsdien woont ze in de Dalkruidstraat. Zij had wel eens over boekenkastjes in Zeeland en in het Oosten van het land gelezen. Ze leest zelf ook graag boeken en wat doe je met boeken die je uit hebt??? Door middel van een boekenkast kan je iemand anders blij maken met een boek. Sinds mei 2016 verzorgt ze Minibieb De Dalkruidstraat.


Alle boeken die worden aangeleverd, worden nagekeken. Krista vindt het belangrijk dat het kastje er netjes en verzorgd uitziet, ze sorteert de boeken op kleur en zet de rugzijden van de boeken voor, zodat de titels goed leesbaar zijn.


De belangstelling voor de Minibieb komt van fietsers en wandelaars die langs het huis lopen en via de Facebookpagina. Soms vindt Krista als ze thuiskomt tassen en dozen gevuld met boeken voor de deur. Boeken die niet direct in de Minibieb terecht kunnen, worden in de schuur opgeslagen. De meeste belangstelling gaat uit naar leesboeken. Zelf leest ze het liefst thrillers. Als er bij de ingeleverde boeken iets bij zit dat haar aanspreekt, leest ze deze boeken eerst zelf, voor ze in de Minibieb geplaatst worden


Boeken die heel lang in de Minibieb blijven staan, worden of naar de Kringloopwinkel gebracht of aangeboden op https://www.weggeefhoek.net/advertenties&zoeken=Almere


Inmiddels is dit de derde Minibieb. De eerste Minibieb hing onder het keukenraam. Nu staat de Minibieb onder een afdak, hierdoor geen last meer van vocht, heel af en toe komt er stuifsneeuw in de Minibieb, wat direct verwijderd wordt.  


Wilt u verdere informatie, kijk op: www.facebook.com/MinibiebDeDalkruid

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Roofvogels in de wijk

De oprichters van Stichting E&N Roofvogels zijn Erwin en Nel.  Hun passie voor roofvogels is ontstaan nadat zij hun eerste kerkuil

Bewoner Odilia in haar woonkamer.

Een  buurtbewoonster met hobby’s

34 Jaar geleden kwam Odilia vanuit Wervershoof naar Almere. Zij betrok de nieuwbouwwoning aan de Nimpfkruidstraat en woont hier nog steeds.

Stichting Abigail helpt Turkse familie

In Staatsliedenwijk woont al sinds 1994 Hellen Guldner. Zij en haar man Max hebben in de afgelopen 30 jaar een stichting opgezet ‘Abigail’, waarmee ze steun bieden aan mensen die in onze maatschappij tussen wal en schip raken.