Maak kennis met de Multiclub

Vanuit de Multi-Club streven de jongerenwerkers ernaar om jongeren te ondersteunen en begeleiden in hun weg naar volwassenheid. Bij de activiteiten die er aangeboden worden staat respect centraal.  Recreatie, educatie, een luisterde oor, kansen bieden en samen werken aan diverse uitdagingen en dromen zijn de kernelementen van de Multi-Club.

 

Een van de jongerenwerkers Bastian Pattipeiluhu vertelt dat er wekelijks van maandag t/m donderdag een inloop is. Jongeren van 10 t/m tot 12 jaar kunnen dan gamen, spelletjes doen, knutselen en sport beoefenen. 13+ jeugd is in de avond welkom. Jeugdparticipatie (meedenken, meepraten en meebeslissen) is binnen de Multi-Club zeer belangrijk. Zo wordt er regelmatig door de jongeren zelf een rooster gemaakt van een aantal weken. De jongeren programmeren bijvoorbeeld zelf de knutsel en kook activiteit. Onder begeleiding van een jongerenwerker doen ze zelf hun boodschappen, koken en eten samen. ’s Avonds ligt het accent meer op spel en sport beoefenen zoals voetbal, kickboksen en bootcamps. Voor sport worden professionele krachten ingezet.

De jongerenwerkers vinden het belangrijk dat jongeren kunnen meedenken en meebeslissen in de maatschappij! Dit doen de jongeren via de Jongerenraad van Almere (JvA) Jongeren brengen hun eigen speerpunten in, zoals mentale gezondheid en huisvesting. Bastian adviseert de Jongerenraad door educatieve masterclasses o.a. een workshop “dromen”. Wat ben je, wat wil je, welke stappen zijn nodig om dichter bij jouw droom te komen. De workshop is bedoelt om de jongeren bewust te maken van hun eigen kracht en talenten. En dat je keihard moet werken om ergens te komen. De meeste jongeren komen d.m.v. mond-tot-mondreclame binnen bij de Multi-Club.  De opzet is jongeren uit Kruidenwijk, mochten er jongeren uit andere wijken binnen lopen, geen enkel probleem. De jongeren komen als ze zin hebben. Bij zowel mooi als slecht weer kan het rustig of druk zijn.De Multi-Club ondersteunt jongeren die bezig zijn met muziek (talentontwikkeling). 1x per maand wordt een open podium georganiseerd waar jongeren hun muzikale talenten kunnen laten zien en horen. Er wordt nauw samengewerkt met Stichting Music Mode. Deze Stichting levert professionele docenten.  Op woensdagmiddag is er zangles en 2x per maand is er een studio workshop waar jongeren leren geluid op te nemen en muzieknummers te mixen.  Verder zijn er nog verschillende muziekprojecten zoals DIMT: “dit is mijn talent”, muziek, zang en dans, samenwerking door jongeren is hierin belangrijk. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw muziekproject genaamd het Kids Talent project www.kidstalentalmere.nl

De Multi-Club is er voor jongeren van 10 t/m 27 jaar. Niet alleen voor leuke activiteiten, uitwerken van leuke ideeën, maar ook voor hulpvragen of een goed gesprek kun je bij de Multi-Club terecht. Bastian geeft regelmatig workshops en masterclasses en traint de jongeren. Zo geeft de Jongerenraad Almere (YouNexxt) diverse workshops aan kinderen en jongeren o.a. over Online Pesten, Body Positivity en Jeugdparticipatie.
Bastian vindt het geweldig om de jeugd te zien groeien in hun talenten en dat sommige van deze jongeren na vallen en opstaan hun eigen bedrijfje of stichting zijn begonnen. Een oud-lid van de Jongerenraad is bijvoorbeeld arts geworden en volgt nu een PHD-traject, een andere jongere is nu zelfs collega geworden.

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Een zonnige dag met heel veel spelende kinderen

Al meer dan 10 jaar organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickolodeon de Nationale Buitenspeeldag. Door Talent in Opleiding werd deze dag dit jaar georganiseerd op het Lavendelplantsoen.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.