Vriendschap op de Peperbus

Op ons eerder geplaatste artikel over de Peperbus, hebben we enthousiaste reacties ontvangen. Twee dames die het ook leuk vinden om hun herinneringen aan de Peperbus te delen zijn: Melissa Kool en Caroline Bustraan.

 

Beiden hebben vanaf groep 1 t/m groep 8 (1992-2000) op de Peperbus gezeten. Vanaf groep 3 kwamen ze bij elkaar in de klas. Vanaf groep 6 is hun vriendschap hechter geworden. Caroline haalde Melissa ’s ochtends van huis op en samen liepen ze naar school.

 

Aan juf Astrid uit groep 6 heeft Melissa leuke herinneringen. Terwijl Caroline aan juf Mieneke uit groep 5 de voorkeur geeft.

Melissa en Astrid herinneren zich ook het leren schaken op school. Nog een bijzondere fijne herinnering hebben Melissa en Caroline aan de Nacht van 8. Daarin namen de leerlingen afscheid van hun school. Het was de bedoeling dat de kinderen dan zo lang mogelijk wakker bleven. Hiervoor werden verschillende activiteiten bedacht, zoals een dropping in het Beatrixpark. Deze twee activiteiten springen er voor hen wel uit gedurende de schooltijd.

 

De beide dames vertellen ook dat er om het jaar een schoolkamp was. In groep 6 zijn ze naar Baarn geweest. In groep 8 was het kamp in Putten. De laatste avond was BONTE avond, hiervoor waren vooraf toneelstukjes, liedjes en gekke voordrachten ingestudeerd. Deze avond was altijd een afsluiting van een kamp.
Maar er waren meer activiteiten in groep 8 die indruk hebben gemaakt. Zo was er bijvoorbeeld de schoolmusical. Er werd gebruik gemaakt van een al uitgewerkte musicaltekst. Wel werden alle decors en kleding en attributen zelf gemaakt door de leerlingen. Er waren twee groepen 8 en beiden groep 8 hadden een eigen musical. Er moest flink geoefend worden om de liedjes goed te kunnen zingen. Het was daardoor een drukke, gezellige tijd op school.

 

Al bestaat basisschool de Peperbus niet meer, Caroline en Melissa zijn nog steeds bevriend met elkaar.
Aan hun schooltijd bewaren ze warme herinneringen!

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Graffiti-muur

Er staat een nieuwe muur in het Beatrixpark. Het is een graffiti muur, met een schildering van bijen, in de