Zomerspeeldag in Staatsliedenwijk

Gedurende de zomervakantie zullen er in totaal 4 zomerspeeldagen gehouden worden op het grasveld naast het Baken. Op 16 juli vond voor de vierde keer, de eerste Zomerspeeldag van dit jaar plaats. Met deze speeldag, wilt men de basisschoolkinderen uit de buurt een leuke dag bezorgen. De Zomerspeeldag wordt georganiseerd door de Buurtkamer van het Kardoes, Zevende Dags Adventisten, GoedeStede, Talent in Opleiding en de Kinderwerker van de Schoor.


Tijdens de zomerspeeldagen is er van alles te doen. De eerste zomerspeeldag werd geopend met een poppenspel over lief zijn voor elkaar en respectvol met elkaar omgaan. Dit thema kwam ook terug in de activiteiten van die dag. Kinderen konden op de eerste dag bellenblazen, appel happen, pijl- en boog schieten, trefbal spelen, een hockeyspel doen en een soort voetbalspel spelen. Ook kon er door de kinderen een T-shirt worden geverfd met hun naam erop. De dag duurde tot 12:30 uur en werd afgesloten met een lekkere lunch. Na het gezamenlijk opruimen, kregen de kinderen die goed meegeholpen hadden nog een zakje chips mee als bedankje. Gezien de jonge leeftijd van de kinderen moeten de ouders erbij blijven. Dit zorgt meteen voor contact tussen de ouders onderling.


De laatste Zomerspeeldag vindt plaats op 6 augustus bij en rondom het Kardoes. Alle kinderen komen dan met hun geverfde t-shirt met hun naam erop bij elkaar. De laatste keer waren er ongeveer 50 kinderen. De vrijwilligster Maria Sussenbach hoopt nog op subsidie van het Wijkbudget, zodat ze dit jaar de Zomerspeeldag extra speciaal kunnen afsluiten met een bezoek aan Almere Jungle.

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Lente braderie Kruidenwijk

Na het succes van vorig jaar. Organiseert Anita Stolp ook dit jaar een braderie in Kruidenwijk.
Op zondag 4 juni aanstaande ben u tussen 11:00 en 16:00 van harte welkom.

Juf geeft uitleg aan leerling over de binnentuin, verschillende plantenbakken met planten

De Binnentuin van OBS Digitalis

Juf Erika is hier verantwoordelijk voor de natuurlessen. Daarvoor heeft zij een cursus gevolgd bij het IVN, een organisatie voor natuuronderwijs. 2,5 jaar geleden is zij begonnen met meer groen te brengen in de school.

Doe mee met de leukste Battle van Almere

Op woensdag 1 maart en vrijdag 3 maart organiseert Talent in Opleiding Battle it out.
Neem samen met je vrienden deel aan één van de 14 battles en win toffe prijzen.