Wat zijn toch die groene brommers/scooters?

Opeens waren ze er. Vanaf 1 april kan je de groene brommertjes van Go Sharing overal in de wijk tegen komen. Vaak zijn het jongeren die ervan gebruik maken, maar zij zijn niet de enige Almeerders die het nieuwe vervoermiddel ontdekt hebben.
De brommertjes zijn elektrisch en daarmee veel schoner dan de ‘normale’ tweetakt brommers. Je gebruikt ze samen, kan overal in de stad opstappen en je rijwiel dan ook weer achterlaten. Het uitgangspunt van de proef met de Go Sharing is dat de huurscooters het autogebruik in Almere zullen terugbrengen. Daarmee sluit de proef aan bij de doelstellingen van Almere om van onze stad een green growing city te maken, duurzaam en groen.
Almere is trouwens niet de enige stad waar de brommertjes en fietsen te vinden zijn. Ook in Amsterdam, Hilversum en Den Haag duiken de groene leenscootertjes op, niet alleen van Go Sharing, maar ook van andere merken zoals Tier. De groene brommers en fietsen zijn via een app te huur en daardoor dus erg makkelijk in het gebruik.
In het begin zag je overal fietsen en brommers op de grond liggen, omgewaaid bij het slechte weer, of slecht geparkeerd, zodat voetgangers er niet meer langs konden. Op de website staan veel reacties van mensen die last hebben van de brommertjes. Zijn de klachten inmiddels minder geworden in de afgelopen weken, nu de proef alweer wat langer loopt?
Volgens het bedrijf is de uitleenservice al een succes en zij verwachten dat de overlast van verkeerd geparkeerde brommertjes zal afnemen.
De proef met de scootertjes en fietsen duurt twee jaar.

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Even voorstellen: Ercan Ates

Ercan Ates is van origine Turks en al ruim 40 jaar woonachtig in Nederland. Hij is gelukkig getrouwd en heeft vier mooie kinderen. Voor Ercan geldt dat humor in de dagelijkse werkzaamheden een noodzaak is.