Wat zijn toch die groene brommers/scooters?

Opeens waren ze er. Vanaf 1 april kan je de groene brommertjes van Go Sharing overal in de wijk tegen komen. Vaak zijn het jongeren die ervan gebruik maken, maar zij zijn niet de enige Almeerders die het nieuwe vervoermiddel ontdekt hebben.
De brommertjes zijn elektrisch en daarmee veel schoner dan de ‘normale’ tweetakt brommers. Je gebruikt ze samen, kan overal in de stad opstappen en je rijwiel dan ook weer achterlaten. Het uitgangspunt van de proef met de Go Sharing is dat de huurscooters het autogebruik in Almere zullen terugbrengen. Daarmee sluit de proef aan bij de doelstellingen van Almere om van onze stad een green growing city te maken, duurzaam en groen.
Almere is trouwens niet de enige stad waar de brommertjes en fietsen te vinden zijn. Ook in Amsterdam, Hilversum en Den Haag duiken de groene leenscootertjes op, niet alleen van Go Sharing, maar ook van andere merken zoals Tier. De groene brommers en fietsen zijn via een app te huur en daardoor dus erg makkelijk in het gebruik.
In het begin zag je overal fietsen en brommers op de grond liggen, omgewaaid bij het slechte weer, of slecht geparkeerd, zodat voetgangers er niet meer langs konden. Op de website staan veel reacties van mensen die last hebben van de brommertjes. Zijn de klachten inmiddels minder geworden in de afgelopen weken, nu de proef alweer wat langer loopt?
Volgens het bedrijf is de uitleenservice al een succes en zij verwachten dat de overlast van verkeerd geparkeerde brommertjes zal afnemen.
De proef met de scootertjes en fietsen duurt twee jaar.

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Bent u huurder in Almere?

Heeft u een huurwoning in Almere bij GoedeStede, De Alliantie of Ymere en heeft u hulp nodig?
Of wilt u weten wat uw rechten en plichten als huurder zijn.

Tamara Linger

Even voorstellen: Tamara Linger van het Wijkteam

Tamara Linger is sinds september 2022 als maatschappelijk werker verbonden aan het wijkteam. Voorheen heeft zij gewerkt met jongeren en jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Zij ondersteunde hen op diverse leefgebieden en ontdekte met hen hun eigen kracht.

Verschillende handen, foto gemaakt door: Floor Bastiaans

De Vreedzame wijk van Start in Kruidenwijk

De Vreedzame Wijk is van start gegaan in Almere. Op initiatief van basisschool Digitalis bouwt Stichting Vreedzaam samen met actieve bewoners en wijkorganisaties verder aan een positief sociaal klimaat in de Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Waterwijk.

Wijkkunst: Nimis en Entreepoort in het Beatrixpark

Op het eilandje in het Beatrixpark staat een klassiek gebouwtje. Het lijkt een ruïne of de poort van een oud huis of kasteel. Maar dat is het niet. De kunstenaar Pjotr Müller heeft de poort speciaal zo gemaakt.