In gesprek met de Stek

De stek,

wat ooit begon met een schuur en een wei, waar schapen, kippen en een konijn liepen bestaat inmiddels al 25 jaar vertellen Monique Werkhoven en Amber Muus. Inmiddels is de Stek uitgegroeid tot een kinderboerderij en een manege. De stek is een van de vele dagbesteding locaties van Triade Vitree voor jongvolwassenen en oudere met een beperking. Bij de stek werken de beheerder, 5 begeleiders en 40 vrijwilligers. Op dit moment biedt de Stek aan 54 cliënten dagbesteding waarvan er dagelijks zo’n 32 aanwezig zijn, behalve op zondag dan is de dagbesteding gesloten.

Er zijn drie groepen waar cliënten terecht kunnen dat is de boerderij, de houtgroep en de soos.

De boerderij en de houtgroep vallen onder de leer/werk opleiding. Op de boerderij leren cliënten onder andere hoe ze de dieren moet verzorgen, op de houtgroep wordt er aan houtbewerking gedaan of hout gekloofd. Het hout wordt geleverd door Staatsbosbeheer en na verwerking/bewerking verkocht aan particulieren die hun bestelling netjes thuis afgeleverd krijgen.

De soos is voor cliënten die niet meer hoeven te werken zij kunnen hier knutselen, puzzelen, spelletjes doen of meedoen aan een activiteit die er per dag wordt aangeboden. Er zijn cliënten die al 23 jaar bij de stek komen. De manege is zelf bedruipend met 8 paarden en 6 instructrices. Op dit moment zijn er 165 ruiters.

De inkomsten van de stek komen uit de manege, donaties, opbrengsten van de verkoop van hout, sponsoring en losse inkomsten zoals de verkoop van een activiteiten kaart op het voorjaarsfeest. De PR van de stek wordt gedaan via facebook, Instagram en een krantje dat 2x per jaar verschijnt. Echte toekomstplannen zijn er niet, de boerderij is inmiddels opgeknapt, al het hekwerk is vernieuwd of gerepareerd. Momenteel worden de dierenverblijven stuk voor stuk opgeknapt en moet de pony paddock op korte termijn nog onderhanden genomen worden, deze moet om de zoveel jaar voorzien worden van nieuw zand.

Tekst gaat door onder de foto’s

Op 24 april was er een groot voorjaarsfeest bij de Stek. Het feest was een groot succes! Kinderen konden pony rijden, zich laten schminken, losgaan op een springkussen en voor de creatievelingen waren er verschillende knutselworkshops. Met een stempelkaart kon je meedoen aan verschillende activiteiten. Wat ook meehielp was het prachtige weer. De zon scheen en het bleef droog, waardoor veel mensen zichzelf hebben getrakteerd op een ijsje.

 

De Stek kinderboerderij & manege
Rie Mastenbroeksportpark 8
1314 AZ Almere
Openingstijden van maandag t/m vrijdag van 10:00 – 14:30

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Kraampjes met spullen

Geslaagde Braderie in Kruidenwijk

Het was weer een gezellige drukte bij de braderie op 4 juni op de hoek van de Kornoeljestraat/ Steenbreekstraat. Het weer werkte natuurlijk ook mee, er was een aangenaam zonnetje.

vrouwendag in het Kardoes

Vrouwendag in Het Kardoes

Op 8 maart is het internationale vrouwendag, maar Het Kardoes viert dit samen met u graag een dag eerder.

Doe mee met de leukste Battle van Almere

Op woensdag 1 maart en vrijdag 3 maart organiseert Talent in Opleiding Battle it out.
Neem samen met je vrienden deel aan één van de 14 battles en win toffe prijzen.