Wandelgroep de Kruidenwijk

Elke vrijdagmorgen gaat Mimi Ariens met een groepje andere bewoners op pad. Ze wandelen dan zo’n 5 km, dat is ongeveer een uur. Mimi zorgt ervoor dat er elke week een andere route gelopen wordt. De wandelaars laten zich verrassen door mooie dingen die ze onderweg tegen komen, zoals mooie natuur, in het Beatrixpark of langs de randen van de wijk, of kunst in de openbare ruimte. Nu alles weer gaat bloeien is het vinden van een leuke route geen probleem.
Mimi vertelt dat de wandelgroep nu al zo’n 3 jaar bestaat. De groep is begonnen als een initiatief vanuit de Boog voor mensen met diabetes, suikerziekte dus. Maar toen die groep alleen maar kleiner werd, is Mimi een nieuwe wandelgroep begonnen. Op dit moment bastaat de wandelgroep uit zo’n 12 mensen, waarvan er wekelijks zo’n 6-8 mannen en vrouwen mee lopen. Sommige mensen wandelen omwille van hun gezondheid, de meeste mensen vinden wandelen gewoon leuk en gezellig.
De wandelgroep vertrekt elke vrijdag vanaf het voormalige wijkteampandje op de Rozemarijnstraat. Daar komen de wandelaars ook weer terug. Ze drinken samen koffie en zo wordt sportiviteit met gezelligheid gecombineerd.  Lijkt het je leuk om een keer mee te lopen en te zien of de wandelgroep ook voor jou iets is? Neem contact op met Mimi (tel. 0636395597) of kom gewoon een keertje op de vrijdagochtend om kwart voor 10 naar de Rozemarijnstraat om mee te lopen.

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Kraampjes met spullen

Geslaagde Braderie in Kruidenwijk

Het was weer een gezellige drukte bij de braderie op 4 juni op de hoek van de Kornoeljestraat/ Steenbreekstraat. Het weer werkte natuurlijk ook mee, er was een aangenaam zonnetje.

Muts met tekst

Schuif aan bij de Warme Winter Eettafel

De komende Wintermaanden besteed de Schoor samen met de Nieuwe Bibliotheek extra aandacht aan hartverwarmende activiteiten. Één van die activiteiten zijn de Warme Winter Eettafels.

Een rij met verklede mensen die een muziek instrument spelen

Verkleedkoning(in) gezocht!

Wij van de wijkkrant, zijn erg benieuwd naar onze buren én wie ooit het mooiste, gekste of meest bijzondere outfit heeft aangetrokken.